medyauzmani.com

Fırında lorlu közlenmiş patlıcan – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

O kadar yoğun bir hafta geçirdim ki anlatamam. O günkü işlerim haftaya ertelenince araya Aşure’yi de koydum. Pil artık tamamen bitti 🙂 Bu arada diyet iyi gidiyor ve spor başladı. İkisi bir arada nasıl oluyor bilmiyorum 🙂

Hafta ortasında çok pratik iki patlıcan tarifi hazırladım. Markete gittiğimde evde patlıcan olduğunu unutunca sebze çekmecesinde yer açmak için patlıcanı gelir gelmez fırına attım. Izgarada güzelce kavruldular. Bazılarından klasik bir patlıcan salatası yaptım. Bu baharda Kavala’da yediğimiz bu enfes meze için büyüğünü ayırdım ama adını hatırlayamıyorum.

Aperatif demekle biraz hafife almış olabilirim ama aradaki sıcak mezelerden biri olabilir 🙂 Uzun bir aradan sonra hatırladığım kadarıyla bir hamur yaptım ama sanırım aperatif oldu. harika bir tatma yemeği.

Zeytinyağı, sarımsak ve közlenmiş patlıcan varsa fazla düşünmenize gerek yok 🙂

Bu tarif zahmetli bir tarif değil, fırında patlıcan közlerken istediğiniz hamuru hazırlayabilirsiniz. Sonra lor peyniri ile tekrar fırına atlayın 🙂

Bu közlenmiş patlıcan tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca tariflerimi benimle Instagram’da paylaşırsanız hikayemde yayınlamayı çok isterim. Instagram hesabım @mutfaksirlari

Aşk…

Fırında lorlu közlenmiş patlıcan tarifi için malzemeler

    2 adet iri patlıcan 2 adet orta boy domates 2-3 adet tatlı yeşil biber 2 diş sarımsak Tuz Zeytinyağı Dilediğiniz kadar lor peyniri

Fırında lorlu közlenmiş patlıcan tarifi nasıl yapılır?

Patlıcana bıçakla iki delik açın ve ızgarada közleyin. Patlıcanlar kızarırken domatesleri küçük küpler halinde kesin. Biber ve sarımsağı da doğrayın. Doğranmış domates, biber ve sarımsağı bir kaba alın, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcanı bıçakla ezin ve içini çatalla hafifçe ezin. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içerisine paylaştırın. Üzerine lor peynirini yayın ve tekrar zeytinyağı gezdirin. Peynir kızarmaya başladığında fırından çıkarın ve sıcak veya ılık olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın