Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl hayatımda en çok incir yediğim yıl olabilir 🙂 İstanbul’da kulübenin bahçesinden ve semt pazarından incir almaya doyamadık. Eskiden yağmur yağınca piyasadan kaybolurdu ama bu dönemde rahatlıkla bulabiliyoruz.
İncirin bol olduğu bir dönemde olduğumuz için uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim bir tarifi blogumda yerini alsın istedim. Tatlı ve tuzlu peynir yemeklerinin kombinasyonunu seviyorum. Mesela ayva başlayınca buradaki gibi pişirerek ayva jölesini yaparım ve peynir tabaklarımda hep bulundururum.
Aynı şey incir zamanı incirler için de geçerli. İzmir Tulumu, Tulum Erzincan veya Rokfor peyniri de tatlı ve tuzlu yemeklerin favorileridir.
Bu tarifin birçok farklı versiyonu var ama ben daha pratik olanını tercih ediyorum. Rokfor peyniri yoğun aromalı ve tadı baskın bir peynirdir. Neredeyse tereyağı kadar yumuşak. Bu kadar keskin bir tada sahip peynir sevmiyorsanız, tarifimi daha yumuşak bir tada sahip olan keçi peyniri veya tom peyniri ile deneyebilirsiniz.
Bu hafta fırsat bulursam 1-2 incir tarifi daha çırpmak istiyorum. Herhangi bir öneriniz varsa, yorum bırakabilirsiniz.
Ayrıca tariflerimi benimle instagramda paylaşırsanız bende hikayemde paylaşmak isterim.
Bu tarifi kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Ayrıca peynir miktarını ikiye katlayabilirsiniz. Daha az kullandım çünkü aşırı güçlenmesini istemedim.
Bir de çok sevilen rokfor soslu tavuk tarifim var. Buradan kontrol edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında taze incir tarifi malzemeler
- 4-5 adet orta sertlikte siyah incir 1 dilim Rokfor peyniri Taze veya kuru biberiye balı (tazesi daha iyi)
Fırında rokfor incir tarifi ile nasıl yapılır?
İncir saplarını çok derine inmeden kesin. Pişme sırasında fazla açılmayacak kadar derin olmayacak şekilde bıçakla artı şeklinde kesin. Kesimin kenarlarından merkeze doğru hafifçe bastırarak inciri açın. Peyniri ister küçük bir kaşık yardımıyla ister elinizle misket büyüklüğünde yuvarlayın ve incirlerin ortasına yerleştirin. Tüm yapraklar bittiğinde üzerlerine bir çay kaşığı bal serpin ve biberiye yapraklarını serpin. 200 derece fırında 2-3 dakika pişirdikten sonra fırının ızgarasını açın ve 5 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]