medyauzmani.com

Bezelyeli Brokoli Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Havaların soğumasıyla birlikte sofralarda çorba aramaya başladık. Şu an elimden geldiğince tüketmeye çalışıyorum. Özellikle öğle yemeğini asla atlamak zorunda kalmadığımdan, her zaman yapacak çorbam vardır. (Çünkü diyet bunu gerektirir :)) Dün ve bugün tarhana çorbası içtim mesela.

Bugün eğlenceli bir gündü, aslında yıllar sonra yeniden üniversiteye kayıt yaptırdım. Zaman zaman düşündüm ama üniversiteden daha önce mezun olanların sınavsız açık öğretime kayıt yaptırdığını duyunca tamam dedim. Bunca yıl gittiğim aşçılık okulları yetmezmiş gibi iki yıllığına da aşçılık bölümüne yazıldım 🙂 Hayırlı olsun 🙂

Her neyse, kayıt falan yaptıktan sonra kitaplarımı aldım ve dönüş yolunda markete uğradım ve uzun zamandır aradığım gibi küçük ve ucuz dedektifler aradım. Bende bir tane var 🙂

Eve geldiğimde buzdolabında ne varsa attım. Whistleblower işi tam istediğim gibi yaptı. Çorba 10 dakikada pişti 🙂 Sanırım korkumu sonsuza kadar yeneceğim çünkü bu küçük bir düdüklü tencere 🙂

Düdüklü tencerede farklı bir tarif hazırlamak isteyenler Basınç Altında Taze Fasulye tarifini de deneyebilir. Ayrıca basınçlı mısır tarifine de göz atmayı unutmayın.

Genelde gönderilerimde yazarım ama tariflerimi benimle instagramda paylaşırsanız bende hikayemde paylaşmak isterim. beni takip etmeyi unutma 🙂

Not: Daha yoğun sıkmak isterseniz 7 su bardağı su kullanabilirsiniz.

Aşk…

Bezelye ve Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    4-5 dal brokoli (yaklaşık 250-300 gr) 1 küçük soğan 1 küçük patates 1,5 su bardağı taze bezelye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve hindistan cevizi 8 su bardağı su

Bezelye ve karnabahar çorbası tarifi nasıl yapılır?

Soğanları ve patatesleri soyun ve halkalar halinde kesin. Brokolileri sap şeklinde doğrayın ve yıkayın. Tencereye zeytinyağı, soğan, patates, brokoli ve bezelyeyi koyun. Tuz ekleyin ve 3-4 dakika kızartın. Su ekle. Düdüklü tencere kullanacaksanız düdüklü tencereyi kapatın ve buhar çıktıktan sonra altını kısarak 10 dakika pişirin. Normal bir tencerede yapıyorsanız, su ekleyin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Gerekirse eklemek için sıcak su ayırın) Yumuşayan sebzelere karabiber ve isteğe bağlı olarak bir tutam muskat cevizi ekleyip blenderdan geçirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın