Merhaba sevgili arkadaşım,
Tarifler.net.tr’nın yeni sezonunun hazırlıkları için dondurucu temizliği devam ederken, geçmiş yıllardan küçük meyveler ortaya çıkmaya devam ediyor. Mesela bir tarifte kullanmıştım ama gerisini atmaya kıyamadım ve küçük bir kasede tekrar dondurucuya koydum. Günümüzün kiraz dolgulu kurabiyeleri böyle ortaya çıktı.
Bu sefer buzdolabı dondurucusunu ayarladım. İçinde biraz kiraz kaldığını gördüm. Dışarı çıkardım, çözdüm ve işimi bitirene kadar suyu boşalttım. Hızlı bir şeker ve vişne sosu yaptım ve şimdi yazık oldu dedim. Sonra bir şeyler yapayım dedim 🙂
Kileri açtım nişastalı hamurdan biraz nişasta kalmış, atmaya kıyamadım tabii 🙂 Bisküviyi pişirmek için ne varsa hemen karıştırdım. Bildiğiniz gibi tariflerde pudra şekeri kullanmayı pek sevmem. Bunun yerine toz şekerle elimden geldiğince ince eritmeye çalışıyorum.
Şekeri tereyağı ile eritirseniz kesinlikle ağzınızda çıtır çıtır olmayacaktır. Hamur biraz dinlenince çabuk toparlanacak. Daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu tarifi kiraz dışında farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Vişne dolgulu kurabiye tarifi malzemeleri
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı 120 gr toz şeker (2 çay bardağı) 1 yemek kaşığı buğday nişastası (15 gr) 1 yumurta akı 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu (10 gr)
Kiraz dolgusu için:
- 1,5 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne 1 çay bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Vişne dolgulu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Vişne sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Sosu soğuması için ocaktan alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ve nişastayı ekleyip kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Yumurta aklarını ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamuru 5-10 dakika bekletin. Hamuru 15 eşit parçaya bölün. Her parçayı 3-4 cm aralıklarla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin ortasına baş parmağınızla delikler açın. Bisküvinin ortasına vişneli iç harcını çay kaşığı yardımıyla paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]