Merhaba sevgili arkadaşım,
İnstagram takip edenler bilir küçük bir gezintiye çıktık. Böylece Pazartesi’nin tarifi Salı’ya döndü. Geçen hafta Bursa’nın Cumalıkızık köyüne gittik. Adını daha önce duymuşsunuzdur. Büyüleyici ve tarihi küçük bir köy. Fotoğraf çekmeyi sevenler mutlaka gidip görmeli.
Girişte köylülerin kurduğu stantlar var. Burada reçel, tarhana ekmeği ve aklınıza gelebilecek birçok ev yapımı ürünü satın alabilirsiniz. En çok sevdiğim şeyler meyvelerdi. Hayatımda yediğim en iyi incir ve meyveleri buradan aldığımı düşünüyorum. Kalabalığa girmek istemesem de seneye sırf tadına bakmak için gitmeyi düşünüyorum 🙂
Ahududu (ahududu) İstanbul’daysanız, özellikle çarşılarda çok pahalıdır. Köy pazarlarına veya mahalle pazarlarına gittiğinizde yarım kiloluk bohçalar çok uygundur. Cumalıkızık’tan bir kova dut alınca nefis reçel yapmaya karar verdim. Aslında lezzet beklentilerimin üzerindeydi.
Her zaman olduğu gibi üretimimde bireysel ölçüler kullandım ancak meyvelerin suyunu salması için yaklaşık 20 saat bekledim. Yani şekere yatırdığım meyveleri ertesi gün saat 12:00 gibi kaynatmaya başladım. Kaynarken kesinlikle kendi haline bırakmadım çünkü yarım saatte koyulaşıyor.
Bu reçel tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ahududu reçeli tarifi malzemeleri
- 1 kilo ahududu 1 kilo toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım limonun suyu
Böğürtlen reçeli tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri orta boy bir tencereye bir kat meyve ve bir kat şeker koyarak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve meyvelerin şekerle sulanması için yaklaşık bir gün bekleyin. Tencereyi ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve üzerine bir çay kaşığı tereyağı ekleyerek kaynamaya başlıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) kaynatın. Reçeli cam veya seramik bir tabağa damlatarak kıvamına geldiğinde soğuduğunu anlayabilirsiniz (reçel su gibi akmıyorsa, damla önce bir top oluşturup sonra akıyorsa). Sıcakken kavanozlara aktarın, ağzını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. (Bir gece bu şekilde kalırsa kapağı vakumlanır ve bir yıla kadar rahatlıkla bekleyebilir) Açılmış kavanozları buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]