Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce farklı tariflerde ısırgan otu denedim. Alaçatı’da ablası Figen’in gözbebeği Viento Alaçatı’da bu tarifi ilkbaharda tattım ve çok beğendiğim diğer tariflerle birlikte notlar aldım. Alaçatı Ot Festivali’ne ne zaman gitsem mutlaka uğrayıp mola verdiğim yerlerden biri. Leziz yemekleri ve ilginç sohbeti ile zaman o kadar güzel ve hızlı akıp geçiyor ki farkına bile varmıyorsunuz.
Bu zamana kadar markette ve yazlıkta denk geldiğim için kısa bir süreliğine de olsa paylaşmaya karar verdim.
Şimdi, ısırganlara çıplak elle yaklaşılmamalıdır. Budama yapılırken eldiven kullanılmalıdır. Ayırıp yıkayıp 10-15 dakika suda bekletirseniz eliniz batmaz. Ancak bünyeye alerjiniz varsa tamamen pişene kadar elinizle dokunmayın.
Viento Alaçatı’yı merak edenler instagram hesabına baksın. Eminim çok beğeneceksiniz 🙂 Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. yolunuz düşerse selam söyleyin 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohut ve ısırgan otu çorbası tarifi malzemeleri
- Yarım avuç ısırgan 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı tereyağı 1-1,5 su bardağı süt 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı tuz Haşlanmış nohut 2-3 su bardağı su (kıvama göre)
Nohutlu ısırgan çorbası nasıl yapılır?
Orta boy bir tencereye 2 yemek kaşığı unu alıp yağ ilave etmeden hafif sararıp kokusu çıkana kadar kavurun. Hafif sararınca 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavurun. Hemen ardından 2 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu tencereye ekleyip karıştırın. Bir su bardağı haşlanmış nohudu ekleyin ve kaynatın. Kıvamı koyulaşan çorbaya temizleyip doğradığınız ısırgan yapraklarını ekleyin. Yumuşayınca istediğiniz kıvama göre 1-1,5 su bardağı süt ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Arzuya göre biraz zeytinyağı ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]