Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayının son haftasına girmiş bulunuyoruz. Bayram öncesi olduğumuz için pratik çeşitleri önceden not etmekte fayda var. Harika aroması ve demleme kolaylığıyla bu tarifi çok seveceğinize eminim 🙂
Rüzgar gülü şeklini sadece pastalarda değil, hamur işleri başta olmak üzere çeşitli hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
Harika bir yarışmamız var ve son haftasına girmek üzere. Henüz katılmadıysanız buradan bilgi alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındık Ezmeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr buğday unu 1 paket Pakmaya Damla Sakızlı Kıbrıs Kek Karışımı 1 çay bardağı toz şeker ½ çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta akı
içeri:
- 1 su bardağı fındık ezmesi veya fındık kreması
yukarı:
Rüzgarlı Fındıklı Tereyağlı Turta Tarifi nasıl yapılır?
Hamuru hazırlamak için elenmiş unu geniş bir kaba alın. 1 paket Pakmaya Kıbrıs Tavayı damla sakızlı ekleyin ve karıştırın. Şeker, ılık süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında mayalanana kadar yarım saat bekletin. Mayalanan hamurun gazını alın ve unlu tezgahta 8-10 parçaya bölün. Elinizle veya merdane ile yuvarlak açın. Ucuna iç malzemeden koyup 2-3 kez rulo yapıp sarın. Kalan açık kısmı bir bıçak kullanarak dilimler halinde kesin. Kestiğiniz her dilimi bir kez aynı yönde yuvarlayın ve rulonun üzerine bastırın.Bütün dilimler bittiğinde rulonun uçlarını ekmek gibi birleştirin. Tüm bezeler bittiğinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. 15-20 dakika tepside mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]