Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta sonu yazlığa koştuğumuzda dalından bir çok meyve toplama fırsatı bulduk. Bahçe sarı kantaronla doluydu: böğürtlenler ve erikler de olgunlaşmaya başlamıştı. Bu sefer olgun meyvelerden ahududu reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böğürtlen reçeli yapmıştım. Reçel ve tatlı çilek sevenlerin çok sevdiği bir tarif oldu.
Su eklemenize gerek yok çünkü meyveler zaten çok sulu ve gece boyunca kasede duracaklar. Şeker oranı yüksek olduğu için limonları oldukça iri tutmalısınız yoksa yerinde tatlandırılabilirler.
Yapımının diğer reçellerden hiçbir farkı yoktur. Bire bir kullanıldığında sonuç harikadır. Topladığımız meyvelerden olgun ve canlı olanları seçtim. Çileklerin üzerine yaşlı kadının bıraktığı sudan 2-3 yemek kaşığı ekledim.
Reçel kaynatılırken asla başından ayrılmayın, gözünüz hep üzerinde olsun. Köpürdüğü zaman kuyunun dibine indirin ve süzgeç yardımıyla köpüğü alın.
Bu arada üzüm bağları görünmeye başladı. Verjuice tarifim önümüzdeki günlerde işe yarayabilir.
Reçel yapmanın püf noktalarını kısaca yazdığım yazıma bir göz atın.
Aşk 🙂
İçerik Tablosu
Ahududu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler (Beyaz Ahududu)
- 1 büyük kase beyaz ahududu 1 büyük kase toz şeker (meyveleri ölçtüğünüz kase ile birlikte) 1 büyük limonun suyu 1-2 diş isteğe bağlı kuru karanfil
Böğürtlen reçeli tarifi (beyaz dut) nasıl yapılır?
Çileklerin saplarını ayırın ve kaseye ölçün. Bir kat meyvenin üzerine bir kat toz şeker dökün ve şekeri ve meyveleri tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece mutfakta dinlendirin. Sabah suyunu bırakmış olan meyveleri alın, dikkatlice karıştırın ve koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Zaman zaman köpüğü alın. Yoğunlaşan meyvelere limon suyunu ekleyin, 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Kasedeki ılık reçeli kavanoza doldurun. Ne zaman isterseniz servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]