Merhaba sevgili arkadaşım,
Sonunda dün gece eve geldik 🙂 Bir haftada çok şey birikti. Bu nedenle, beklemeyi hızlı bir şekilde toplamak zorunda kaldım. Sizi yeni bir tariften mahrum bırakmak istemediğim için devam ettim ve blog yazmaya başladım. Aslında yarın Kıbrıs’a uçağım var ama son dakika sorunlarından dolayı ertelendi. 8 gündür İspanya’da neler yaptığımı merak edenler instagram hesabımı takip edebilirler 🙂
Daha önce bahsettiğim helvaç (metz) tarifini hatırlarsınız. Bu tarif de aynı şekilde hazırlanıyor hatta mantıyı hazırladıktan sonra kalan hamurla ya da özellikle ayırdığım hamurla havuz kıymadan yapılıyor diyebiliriz. Hem mantı versiyonunu hem de kızarmış versiyonunu çok sevdim.
Daha büyük bir hamur açtığınız için bunları yapmak da kolaydır. Kıymanın içi de kavrulduğu için pişmeme ihtimali yok. Kapatırken uçlarını elinizle katlayabilir ya da rulet hamuru ile kesebilirsiniz.
Her neyse, çok güzel görünüyor. Ayrıca sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Hamur mayalı olmadığı için kafanızı karıştırmayacaktır.
Karbonda maya olmamasına rağmen, onu çok hafif ve aynı zamanda kabarık yapar. Hal böyle olunca da farkında olmadan çok şey kaçırmanıza neden olabilir. söyle bana 🙂
Çerkez böreği ya da halugu yağı da denilen bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yağlı tatlandırıcı tarifi için malzemeler
- 5 su bardağı un + ½ su bardağı su 1 yumurta 1,5 su bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 paket karbonat (10 gr)
İç harç için:
- 2 adet orta boy soğan 300 gr dana kıyma 1/4 demet maydanoz Tuz karabiber kırmızı pul biber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kaynayana kadar:
- kızartma yağı
Tatlı börek (halju yağı) tarifi nasıl yapılır?
İç harcı için soğanları robottan geçirin veya yemeklik doğrayın. Soğanı kıyma ile birlikte tavaya koyun ve bitkisel yağı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ocaktan aldığınız harca kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. 5 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Yumurta, su, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Toplanan hamurları un tezgahına alın ve yarım çay bardağı unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan bir bardak su yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Her bir hamurun ortasına iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun ve uçlarını açılmayacak şekilde kapatın. Bol yağda tavada iki tarafını da kızartın. İstenirse yeşilliklerle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]