medyauzmani.com

Kuzu güveç (kaynatılarak) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Türk mutfağında kapanış yeri farklıdır. Kuzu eti ile yapılan en lezzetli tariflerden biri bence kuzu sarmadır. Kuzu eti pazı veya marulla kaplayabilirsiniz. Daha önce sizlerle en pratik marullu kuzu sarma tarifini paylaşmıştım. Burada bir tarif bulabilirsiniz.

Haşlamayı yemek pişirmede sıklıkla kullanırız, ancak marul size biraz garip gelebilir. Aslında marulda pişirildiğinde lezzetli olur. Bebek marul bile ızgarada lezzetlidir.

Bu tarifin saf misafirperverlik olduğunu düşünüyorum. Sunum şekli ve lezzeti efsane. Tarifte pırasayı not etmiştim ama burada tekrar edeyim. Pırasa suyunu direk suya atıp pişirmek yerine sıvı yağ ile biraz karamelize edip yemeklerinize eklerseniz çok daha lezzetli olacaktır. Ayrıca patatesler çok çabuk pişeceğinden yemeğe en son ekleyin.

Yemeğimizin sulu olması önemlidir. Hazır olanı kullanacağız, yani her bir kuzu parçasını kaplamak için yaklaşık 1 kepçe pişirme suyumuz olmalı.

Aşk…

Kuzu Sarma İçin Malzemeler (Haşlamalı)

    4 adet kuzu pirzola (kemikli ve yağlı) 6-7 adet yeşil soğan (parmak büyüklüğünde doğranmış) 4-5 su bardağı su 1/4 demet maydanoz 1/4 demet taze nane Tuz 2 diş isteğe bağlı sarımsak 10 arpacık soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 5-6 yaprak iri pazı (kuzuların üzerini kapatacak kadar)

Kapalı Kuzu (Yarı Haşlanmış) Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Eti tencereye alıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar (arada bir çevirerek) pişirin. Tereyağı ve sarımsağı ekleyip hızlıca karıştırın. Tencereye 4 bardak sıcak su koyun ve tencerenin altını kapatıp kapağını kapatarak yumuşayana kadar pişirin. Etler pişince tencereye doğranmış havuç, parmak boyu yeşil soğan, ince kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin. (Su az ise sıcak su ilave edin çünkü her tabağa 1 kepçe et suyu konulacaktır.) 4 iri pazı yaprağını kaynar suda 10 saniye haşlayın, süzün ve soğuk suda kurutun. Eti tencereden alıp açılmaması için pazı yapraklarına sarın. Beyazlatmaya sarılı eti geniş bir tencereye alıp üzerine su ve patatesleri ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz (eklemek isterseniz kabukları soyulmuş arpacık soğanları biraz sıvı yağ ile tavada karamelize edip bu noktaya kadar ekleyebilirsiniz) .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın