Merhaba sevgili arkadaşım,
İspanya’daki ikinci günümüzü yeni bitirdik. Madrid’de ilk gün, Torredo ve Madrid’den ikinci gün çok seyahat ettik ve harika yerler keşfettik. Aklımda bugün erken saatlerde yaptığım pratik bir enginar tarifi vardı ama akşam otelde oturup yazmaya başlayınca aklıma pizza tarifi paylaşmak geldi 🙂
Daha önce sizlere borcamda pratik bir şekilde yapabileceğiniz pratik pizza tarifimi hatırlarsınız. Hatırlamayanlar için linki buraya bırakıyorum 🙂 Bu pizza alabildiğine pratik, üstelik sodalı olduğu için aşırı kabarık 🙂
Bu pizzayı tavada pişirdim ama ocakta değil. Fırına dayanıklı bir tavada pişirildiğinde çok lezzetli oldu. As ayrıca geleneksel yuvarlak şeklini de korudu. Tavada ve ocakta pişen pizza genellikle az pişmiş ya da az pişmiş olduğu için pek tercih edilmez. Çıtır çıtır ve kızarmış pizza istiyorsanız öncelikle tavanın kapağını kapatıp ocakta kısık ateşte 5-7 dakika pişirmenizi öneririm. Ardından tavayı önceden ısıtılmış fırına koyun ve kızartın.
Moonshine’ı ben beceremiyorum dersem direk kalıpta veya çelik tavada fırına verip pişirebilirsiniz. Her durumda, lezzetli olacak.
Daha önce yaptığım pizza sosu tarifine buradan ulaşabilirsiniz, hem pizza hem de makarna kullanabilirsiniz.
Yarın Murcia’ya gidiyoruz. Pazartesi gününe kadar İspanya’nın farklı şehirlerini ziyaret edeceğiz. İnstagramımı takip etmek isterseniz buradan 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Sodalı Pizza Malzemeleri – Pan Pizza Tarifi
- 2,5 su bardağı un 1 su bardağı soda 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
yukarı:
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, halka halka dilimlenmiş pastırma, çeri domates, taze kekik, siyah zeytin
Sosu hazırlamak için:
Sodalı Pizza – Pan Pizza tarifi nasıl yapılır?
Unu karıştırma kabına alın. Tuz, şeker, maya ve zeytinyağı ekleyin. Soda ekleyin ve yoğurun. Toplanan hamurları mutfak masasına aktarın ve 5 dakika daha yoğurun. Karıştırma kabına geri koyun, üzerini kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. İki kattan oluşan hamuru nazikçe yoğurun, gazını alın ve ikiye bölün. Tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Hamurun ilk parçasını tavaya alıp elinizle yayın (kolay yayılması için biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz, sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine yayın, rendelenmiş kaşar peynirini hamurun üzerine serpin. üzerine kaşar serpin, 200 derece fırında 15 dakika pişirin, tepsiyi fırından dikkatlice çıkarın, diğer hamurları da hazırlayıp hızlıca pişirin, sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]