medyauzmani.com

Kuzu enginar yemeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hala lezzetli enginar tariflerim var 🙂 Tabi hepsini İspanya gezisi için toplayıp bir kenara attım. Şimdi hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Pazartesi sabahı erkenden yola çıkıyoruz. Bu yüzden ilk tarifi haftadan pazara almaya karar verdim. Bir aksilik olmazsa orada yaptığım tarifleri paylaşmaya devam edeceğim. Yolculuğu instagram hesabımdan takip etmek isterseniz bu linkten beni takip etmeye başlamanız yeterli 🙂

Bu harika enginar tarifine gelince, yine Viento Alaçatı’nın sahibi sevgili Vigen ablanın elinden 🙂 Zeytinyağlı enginar dolması tarifinden de bahsetmiştim sizlere. Bembeyaz görüntüsüyle iştah kabartan bu muhteşem lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Unutmayın enginarı etli pişirecekseniz ve kuzu eti yerine dana eti kullanacaksanız enginarları eklemeden yumuşayana kadar pişirmelisiniz çünkü pişmesi kuzuya göre daha uzun sürüyor. Aksi takdirde enginarlar et yumuşayana kadar solabilir.

Viento Alaçatı’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Kuzu enginar tarifi için malzemeler

    300 gr kuzu kuşbaşı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 orta boy kuru soğan varsa 5-6 pırasa 5 kase enginar 1 limon 1 yemek kaşığı un, tuz ve karabiber 2 su bardağı dereotu

Kuzu ile enginar yemeği nasıl hazırlanır?

Kemiksiz et şişleri yıkanır, süzülür ve kağıt havlu ile kurutulur. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın. Isınan zeytinyağına etleri ekleyip kavurun. Suyunu salacak olan ete yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin ve soğan şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca soğuk su eklenir. Etler pişene kadar limonlu suda bekleyen enginarları 4 parçaya bölüp ete ilave edin. Bir kasede 1 yemek kaşığı unu 1 limonun suyu ile çırpın. Yemek suyundan 1 kepçe kadar ilave edip inceltip soğumasını sağlayın ve ardından tencereye ilave edin. (Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz) Tuz ve karabiberi ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dereotu ile sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın