Metz (Halooj) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu aralar hamur işlerinde Sinop rüzgarı esiyor 🙂 Sağol Adileciğim, henüz gidemedim.

Bugün size harika bir tarifim var, namı diğer Metez, adı Halüz, Haluj hatta Haluş. Mantı yerken genelde tok olan vücut bu cıvık hamurdan mı yapılır? Ara vermeden 8-9 alabilir. Ben bile yerken şaşırdım 🙂

Hatta yabancı takipçilerimden biri bana Instagram’da Pierogi dedi. Yani şehirden şehire değişebildiği gibi ülkeden ülkeye de isim değişiyor. Pierogi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Bu tarifin en ilginç özelliklerinden biri de aslında pekmezle yeniyor olması. Haşlanan metanın yanına bir kase pekmez konur ve patta batırılarak yenir. Henüz o aşamaya gelmedim ama en kısa zamanda dondurucudan çıkarmaya çalışacağım 🙂

Verdiğiniz ölçülere göre 40 kadar ölü var. İki kişi olduğumuz için yarısını üst üste dizdik ve buzdolabına kaldırdık. Yani mantı gibi dondurup sonra haşlayabilirsiniz.

Ayrıca bu hamurdan çiğ böreğe benzeyen haloj böreği de yapılır. Tarifini en kısa zamanda paylaşacağım.

Hamur kesmek için genellikle evin her yerinde su bardağı kullanılır ama benimki gibi yuvarlak bir hamur kesici işinizi kolaylaştıracaktır.

Bu tarifi patates püresi ile de yapabilirsiniz.

Aşk…

Helva tarifi malzemeleri

    5 su bardağı un + ½ su bardağı su 1 yumurta 1,5 su bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 paket karbonat (10 gr)

İç harç için:

    2 adet orta boy soğan 300 gr dana kıyma 1/4 demet maydanoz Tuz karabiber kırmızı pul biber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

kaynayana kadar:

    3 litre kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Servis için:

    Kırmızı biber gevreği ile sarımsaklı yoğurt kızarmış yağ

Tatlı tarifi nasıl hazırlanır?

İç harcı için soğanları robottan geçirin veya yemeklik doğrayın. Soğanı kıyma ile birlikte tavaya koyun ve bitkisel yağı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ocaktan aldığınız harca kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. 5 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Yumurta, su, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Toplanan hamurları un tezgahına alın ve yarım çay bardağı unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan bir bardak su yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Her bir hamurun ortasına iç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyun, kenarlarını kapatın ve katlayın. İçine yağ ve tuzu ilave ettiğiniz bol suda hamur şişene ve rengi değişene kadar (yaklaşık 10-12 dakika) 10-12 dakika haşlayın.Süzülmüş hamuru sarımsaklı ve biberli yağ ile yoğurtla birlikte servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın