medyauzmani.com

Cevizli Üzümlü Muffin – Nokul – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sizlerle paylaşmayı beklediğim tariflerden biri de bu nefis kuru üzümlü cevizli muffinler 🙂 Daha önce yaptığımız tahinli cevizli ekmeği hatırlarsınız. Aynı hamurdan hazırlanır ve tahin yerine kuru üzüm eklenir.

Nokul genellikle Cevizli Lokum veya Haşhaşlı Lokum tarifindeki gibi hazırlanır. Sinop’ta bu şekilde hazırlanır ve pişirilir. Yani dilerseniz büyük bir rulo yapıp hamuru 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip fırınlayabilirsiniz.

Bu şekilde dilimlendiğinde aldığı görüntüyü daha çok seviyorum. Size bir sır vereyim, sıcak pişirdiğiniz gün güzel oluyor ama bir gün dinlendirirseniz çok lezzetli oluyor.

Farklı yörelerden denememi istediğiniz hamur işleri varsa bloguma yorum yazabilir veya iletişim bölümünden mail gönderebilirsiniz. Önerdiğiniz farklı tarifleri denemek isterim.

Daha önce bu yazıda mayalı hamurla ilgili püf noktaları paylaşmıştım. Burada farklı tarifler için hamur işleri yapmanın temellerini öğrenebilirsiniz.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Cevizli Üzümlü Muffin – Nukul tarifi malzemeleri

    7,5 su bardağı un + işlenen un 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt 1 su bardağı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 paket instant maya + 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tozşeker şeker 1 kaşık biraz tuz

içeri:

    1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ceviz içi (rondoda çekilmiş) 1 su bardağı kuru üzüm

Üzümlü Cevizli Kek – Nukul Tarifi nasıl yapılır?

Mayayı bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Ilık eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyin, suyun içindeki köpüren mayayı ekleyin ve ortalama 5,5 su bardağı un ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. (Bir su bardağı un eklerseniz tutması daha kolay olur. Toplanan hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. •Ilık bir yerde bir saat kadar hamuru mayalandırırken ceviz ve kuru üzümü de derin bir kapta toz şeker ve şekeri karıştırıp kenarda bekletin ve ekşi mayadan portakal büyüklüğünde toplar kopartarak bir hamur açın. un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde açın.Hamuru biraz yağ ile açın ve üzerine fındık harcı serpin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.180 derece fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın