Roka salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kırmızı pancarın bilinmeyen bir tadı olduğunu düşünüyorum. Pancarı genellikle turşu olarak ya da yoğurdun yanında salata olarak tüketmeyi sevsek de sıcak sebzelerle ya da sade olarak da çok yakışıyor. Üstelik turunçgiller ve keçi peyniri veya mozzarella ile de efsanedir.

Bu salatayı hazırlarken turunçgiller, özellikle portakal için kullanılan pratik bir tekniği uyguluyoruz. Dilimleme ve doğrama tekniklerinden biri olan dilimleme, ilk temel pişirme derslerinden biridir.
Bir bıçak yardımıyla kabuğun ve dış zarın çıkarıldığı bu teknik size meyvenin özünü verir. Böylece tatlılarda veya salatalarda ağzınızda büyümez. En kısa sürede Aşçılık Okulu bölümüne videolu veya fotoğraflı olarak ekleyeceğim.

Dilimlemeden bahsetmişken, pancarı ince dilimler yapmak salata sosu için harikadır. Normalde bıçakla uğraşıp sürgü yani mandolin kullanmam ama mutfakta yaylı düzenleme yaparken gittiğini bulamayınca mutfak robotumdan mutfak robotundan dilimleyiciyi çıkardım : ) Bu hevesle alınmış ama tembel yıkama robotu için (tabii ellere dikkat ederek) bir robot dilimleyici kullanabilirsiniz. Böylece birbiri ile aynı kalınlıkta şeritler yapabilirsiniz. Aksi takdirde rendenin kenarını kontrol edin, böyle bir dilimleyici olacaktır.

Portakal dilimlerinin suyunu salata sosu olarak da kullanabilirsiniz. Bu salata sosu tarifine portakal suyu ekleyebilirsiniz.

Bu tarifi et ve balık yemekleri ile mutlaka deneyin.

Aşk…

Pancarlı roka salatası tarifi için malzemeler

    1 demet roka 1 küçük portakal 1 küçük pancar 1 küçük top mozzarella veya keçi peyniri

Sosu hazırlamak için:

    Zeytinyağı, taze portakal suyu, nar suyu, tuz

Roka pancar salatası tarifi nasıl yapılır?

Su teresinin köklerini ayıklayın, çok uzunsa saplarını kısaltın ve su dolu bir kaseye alıp biraz sirke ekleyip kumu kurumaya bırakın. Beklettiğiniz rokaları tekrar akan suyun altında yıkayın ve sık sık salata kurutma makinesine veya kağıt havluya koyarak kurulayın. Haşlanmış pancarı ince dilimler halinde kesin. Portakalları dilimler halinde kesin ve pancarlarla birlikte bir salata kasesine koyun. Salatayı baharatlamak için istediğiniz tüm malzemeleri bir kasede çırpın. Salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Bir top mozzarella veya keçi peyniri ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın