Patlıcan ezmesi (zeytinyağlı) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

2017’nin ilk tarifi patlıcan yemeğiydi. Sallamalar genellikle kabak, patlıcan gibi iri kıyılmış sebzelerle yapılan et yemekleridir. Türk mutfağının en sevdiğim yemeklerinden biri olan patlıcan ezmesini Ege usulü yani zeytinyağı ile yaptım. Bu tarifin en önemli özelliği kaşık içermemesidir. Patlıcan kabuğu tamamen soyulmuş olduğu için çatlamaya uygundur. Bu nedenle karıştırmak yerine tencereyi sallayarak pişiriyoruz.

Her zaman söylediğim gibi zeytinyağının tadı en güzeli dinlenmiş halidir. Sıcak veya ılık yenildiğinde tadı tam olmaz. Bu nedenle servis etmeden en az 4-5 saat önce pişirip mümkünse bir gece dinlendirilmesini tavsiye ederim.

Not: Domatesler çok sulu değilse bulaşık suyunu 1/2 su bardağı daha artırabilirsiniz.

Aşk…

Közlenmiş patlıcan tarifi için malzemeler (zeytinyağlı)

    500 gr soyulmuş patlıcan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 2 diş sarımsak 1 dolmalık biber 1/4 demet maydanoz ½ limon 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su

Zeytinyağlı patlıcan shake tarifi nasıl yapılır?

Derin ve geniş bir kaseyi suyla doldurun, limonu sıkın ve kabuğunu atın. Başından ve sapından kestiğiniz patlıcanın kabuklarını tamamen soyun. 3 eşit parçaya bölün. Kestiğiniz parçaları patlıcanın büyüklüğüne göre 4 veya 6 parçaya bölün ve limonlu suya atın. Yemeklik domatesleri, pideler için soğanları, biberleri halka halka doğrayın. Sarımsak ve maydanozu ince ince kıyın. Tencereye önce soğanların ve domateslerin yarısını koyun, ardından suyunu süzün ve patlıcanı ekleyin. Kalan domatesleri, soğanın yarısını, sarımsağı ve biberi tencereye ekleyin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi ara sıra hiç karıştırmadan dikkatlice sallayın. Kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz serpin, 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve oda sıcaklığına gelince servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın