Merhaba sevgili arkadaşım,
Çocukluğumun en güzel tatlarından biri sabahları annemin beni uyandırıp ocaktan sofraya ekmek götürmeden odamda dolaşması yetiyordu 🙂
Bunları pişirmeye uzun süre ara verdim. Son zamanlarda hem vakit darlığımdan hem de bayat ekmeği değerlendirmenin en iyi yollarından biri olmasından dolayı yeniden gündeme geldi.
Elinizde bayat ekmek ve yumurta varsa evde kalan her türlü peynirle kolayca karıştırıp kolay hale getirebilirsiniz. Son zamanlarda kaç dilim yapacağıma bağlı olarak 1 veya 1/2 diş sarımsak eklemeye başladım.
Sarımsaklı ekmek tarifini burada da hatırlatayım bu seferki gibi ama ben sarımsaklı zeytinyağını çok az yapıyorum. Ekmeğin üzerine sürdükten sonra üzerine dilediğim yumurta ve peyniri harçla sürdüm.
O küçücük dokunuş bile inanılmaz bir lezzet katıyor. Sarımsağı sevmeyenler de bu yaz biberiye, taze kekik ya da sevdiğiniz başka bir bitki ile hazırlayabilir.
Şu an evde ne ekmek varsa onu kullanıyorum. Ekmeğin çabuk küflenmesini önlemek için genellikle buzdolabında saklarım. Dilimlenmiş ya da bayat olması önemli 🙂 Çünkü bu ekmekler fırına girince yumuşacık oluyor.
Bu arada sadece bayat ekmekleri değil, hazırladığınız tariflerden arta kalan yumurtaları da değerlendirebilirsiniz. Annemin dediği gibi yap ve tarifini yap 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Yumurtalı Peynirli Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 6-8 dilim ekmek 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük diş sarımsak 2 orta boy yumurta 150 gr az tuzlu beyaz peynir (evde ne varsa onu da kullanabilirsiniz) 50 gr kaşar peyniri veya taze kaşar peyniri Bir tutam maydanoz tuz ve karabiber Siyah (peynirin tuzuna göre katmak caiz değildir)
Yumurtalı peynirli kahvaltılık ekmek tarifi nasıl yapılır?
Sarımsağı ezin veya rendeleyin ve zeytinyağı ile karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine ekmek dilimlerini dizin. Hazırladığınız sarımsak-zeytinyağını ekmeklerin üzerine fırça ile sürün. Beyaz peyniri orta boy bir kaseye alın ve bir çatalla ezin. Yumurta, maydanoz, karabiber ve gerekirse tuzu ekleyerek karıştırın. Karışımı paylaştırın ve bir spatula yardımıyla ekmeklerin üzerine yayın. Kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin ve ekmeğin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (veya benim yaptığım gibi 165 derecede 10 dakika pişirin sonra fırının ızgarasını açın ve üzeri kızarana kadar yumuşayıncaya kadar pişirin)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]