Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen gün Zuhair ile ilgili bir yazı paylaşmıştım. Aldığım miktarın yarısını taze salata diğer yarısını da yemeklerde kullanmak için kuru olarak yaptım. Kuru kekik ve kahvaltılık kekik yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Kekik tazeyken et yemeklerinin yanında severek kullandığım bir salata oluyor. Acılığı gidermek için biraz tuzla ovduktan sonra yıkamak yeterlidir. Çok acı yiyemem diyorsanız yapraklarını yumuşayana kadar ovalayabilirsiniz ama ben görünüşlerini beğenmedim.
Taze kekiğin genellikle saplarını değil, körpe yapraklarını ve filizlenen kısmını kullanırız. Böylece hem sert olmaz hem de tadı daha yumuşak olur. Keklik üzümü şeklinde kullanmak isteyenler saplarını çıkardıktan sonra bir kaba alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyarak saklayabilirler. Bu zeytinyağı kekik aroması aldığından çok hoş bir aroması vardır.
Kekik salatanıza yeşil soğan, maydanoz ve taze nane de ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zuhair salatası tarifi için malzemeler (taze)
- 1/2 demet taze kekik 1 orta boy domates 2-3 sap taze soğan 5-6 yeşil zeytin nar ekşisi tuz zeytinyağı
Zahtar salatası tarifi (taze) nasıl yapılır?
Kekik yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Kuruması için biraz bekleyin. Üzerine biraz tuz serpip hafifçe ovun (Ben hafif ovuyorum çünkü ben yoğun tadını ve keskin görüntüsünü seviyorum. İsterseniz acısını gidermek için biraz daha ovalayabilirsiniz.) Kıyılmış kekiği 5 dakika bekletin, yıkayın ve büküm Nemi emmesi için kağıt havluların üzerine yayın. Kalp ve kesilmiş yeşil zeytin. Domatesleri küp şeklinde kesin. Kekik, domates, yeşil zeytin, zeytinyağı, tuz, nar ekşisini karıştırın ve kullanacaksanız taze soğanı geniş bir kaba alın. Salatayı servis tabağına alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]