medyauzmani.com

İçi dışı çiçek açan pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aklıma geldikçe kaçıp kafamın içine girdiğim çok eğlenceli bir yer Nar Bağlarbaşı Kafe. Pazartesi günü işim için yazlıktan İstanbul’a geldiğimde; Doğal ve leziz kahvaltısı ile insanı evinde hissettiren, kalbimi çalan bir yer. Gerçekten de Anadolu yakasının 1 numaralı tava kahvaltı mekanıdır.

Bir anne-kızın işlettiği bu kafede yemekler çoğunlukla Nihal Hanım’ın hünerli ellerinden çıkıyor. Kızı Jihan’ın güler yüzü ve tatlı diyalogları ortama ayrı bir sıcaklık katıyor. Bu da kafeyi özellikle öğle yemeği molaları ve öğünler için favori bir mekan haline getiriyor.

Kahvaltının yanı sıra zeytinyağlı yemekler de benim gibi pek çok kişinin favorisidir.

Bu yolculukta hem gözlerimizi hem de damaklarımızı şenlendiren Ters Kek tarifi elime geçti. Bu tarifi elma veya şeftali ile de yapabilirsiniz.

Hele sıcak ve yanında dondurma ile servis ederseniz lezzetine doyum olmaz.

Aşk…

Not: 30 cm’lik yuvarlak bir pireks kullanın.

İçi ve dışı erikli kek tarifi malzemeleri

    200 gr toz şeker 250 gr tereyağı 4 yumurta 300 gr un 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz 4-5 adet erik veya elma veya 6-8 adet kırmızı erik

Karamel hazırlamak için:

    225 gram toz şeker 4 yemek kaşığı su

İçten dışa erikli kek tarifi nasıl yapılır?

225 gr şekeri teflon bir tencereye alıp üzerine 4 yemek kaşığı su ilave edip kaynatın ve karamel rengi alana kadar pişirin. Pişmiş karameli Diony’ye dökün. Kullanacağınız meyve ne olursa olsun, çekirdeklerini çıkarın ve dilimler halinde kesin. Kuyu deliğine döktüğünüz karamelin üzerine meyveleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Tereyağını tavada köpürene kadar eritin. Karışımı bir çırpıcıya aktarın ve 200 gr şeker ve bir tutam tuz ile şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp çırpıcıya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Macunu meyvelerin üzerine dökün. Önceden 175°C’ye ısıtılmış fırının ikinci rafında 40-45 dakika pişirin. Pişen kek 5 dakika dinlendirildikten sonra soğumadan ters çevrilir ve oda sıcaklığına gelen keke kesilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın