Kabak Taratoru – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bir tatili daha geride bıraktık. Hepinizin bildiği gibi Ramazan ayı benim için çok yoğun geçti. Allaha şükür her gün yeni bir tarif listesi paylaşıyoruz.

Şimdi biraz dinlenmek için kulübeye kaçtım. Tabii burada genellikle dışarıda yemek yemektense evde olmayı tercih ederim. Ara sıra misafirimiz olduğu için pratik yaz tarifleri yapmaya devam ediyorum.

Bu havuçlu tarator tarifini hatırlarsınız, kabak böreği de bir o kadar lezzetli ve pratik. Evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Cevizleri ince bir bıçakla doğradıktan sonra kabakla birlikte kavurmak güzel bir renk verir ve lezzetini iki katına çıkarır.

Aşk…

Kabak Tarator Tarifi Malzemeler

    3 orta boy kabak 1 avuç ceviz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı süzülmüş yoğurt tuzu

Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?

Kabağı soyup rendeleyin. Çok fazla su kalırsa, suyu elinizle sıkın. Cevizleri doğrayın, zeytinyağını tavaya alıp cevizleri ve kabakları alın, suyunu salıp çekene kadar karıştırın. Kızaran kabakları orta boy bir kaba alın ve soğutun. Üzerine yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın