Merhaba sevgili arkadaşım,
Mayalı hamurla uğraşmayı, özellikle ekmek yapmayı çok seviyorum. Beni takip edenler bilirler küçük bir fırın tarifi paylaştığımı ama bir kere paylaştım mı deneyen herkes bayılıyor tarifimi tekrar tekrar yapıyor.
Akoka ekmeği ile aynı tarif, bu tarifi hazırlarken daha önce paylaştığım Akoka tarifini kullanabileceğiniz gibi marketten alabileceğiniz hazır Akoka da kullanabilirsiniz.
Ekşi maya hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, maya hamuru ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Acucale ekmek tarifi için malzemeler
- 3 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 paket Pakmaya instant maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı
sürmek için:
- 3-4 yemek kaşığı avokado
Akucale ekmek tarifi nasıl yapılır?
Un, tuz, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın. Su ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanınca tezgaha alın ve ele ve tezgaha yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar 5 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatıp 25 dakika dinlendiriyoruz. Ekşi mayadan manfalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak beze yapın. Bezeyi hafif unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın ve üzerini düzleyerek merdane ile açın. Ruloyu bıçakla ortadan ikiye kesin. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve ruloları kek kalıbına yan yana dizin. 180 derece fırında 25 dakika ekmekler kızarana kadar pişirin. Pişen ekmeği oda sıcaklığına gelene kadar kalıpta bekletin ve kalıptan çıkararak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]