Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi halamın lezzetli ve pratik tariflerinden biri olan pratik brownie. Daha önce defalarca cupcake yapmış biri olarak bu tarifin hafifliği ve çıtır çıtır olması dillere destan. Sıcak yerseniz lezzetli olur, soğuk yerseniz de lezzetli olur 🙂
Bir fincan kahve ile sizi mutluluktan etkileyebilir 🙂 Geleceğini son anda öğrendiğiniz misafirlerinizi ağırlamak için oldukça pratik bir tarif.
Bu tarifi hazırlarken diğer muffin ve muffin tariflerinden farklı olarak fırında ön ısıtma yapmıyoruz. Keki fırına verdikten sonra fırını açıp süreyi tutuyoruz.
Daha önce yaptığım fındıklı muffin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca brownie cheesecake tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
Pratik brownie tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 2 paket bitter çikolata (160 gram) 1 su bardağı toz şeker Yarım paket margarin veya tereyağı (eritilmiş) 1 su bardağı fındık ve 1/4 su bardağı un
Pratik browni tarifi nasıl yapılır?
Çikolatayı kırın ve Marie’nin leğeninde eritin. Margarini ocakta eritin. Fındıkları iri parçalara ayırın. 3 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına kırın, pudra şekerini ekleyin ve 1 dakika çırpın. Unu ekleyin ve çırpmaya devam edin, içine döktüğünüz margarini ilave ederek karıştırmaya devam edin ve unu karıştırırken oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Eritilmiş çikolata ve fındığı ekleyip karıştırın. Orta boy borcam veya fırına dayanıklı bir kaba aktarıp önceden ısıtılmış soğuk fırına verin. Kabakların üzerini fırına verip 180 derecede 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]