medyauzmani.com

İçli köfte nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İçli köfte sevmeyen tanımıyorum. Bu tarif kıyma makinesinden geçtiği için ev hanımları için uygun değil.

Bu sefer evde elde yoğurarak hazırlayabileceğiniz lezzetli bir içli köfte tarifim var. İçli köfteleri çatlamadan, dökülmeden kızartarak veya haşlayarak mükemmel bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

İlk başta ürkütücü geldiğini biliyorum ama videoyu eklediğimde hazırlamanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. İlk başta kapatmak zor olabilir ama 2-3 hazırlıktan sonra eliniz alışacaktır.

Kebbe video tarifi eklendiğinde haberdar olmak için YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂

Aşk…

İçli köfte nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    3 adet orta boy kuru soğan 200 gram sıvı yağ 500 gram dana kıyma (kaburgasından) 1 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz

Boyamak için:

    2 su bardağı ince bulgur 1 orta boy kuru soğan 250 gr yağsız dana kıyma 2 defa 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı irmik (varsa içli köfte için ayrılmış) 1 yumurta suyu (1-1,5 su bardağı su biraz yoğurarak) ) çok az) ) 1 tatlı kaşığı tuz

İçli köfte nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Soğanı ince ince doğrayın. Onları bir tencereye yağ ile koyun ve karıştırarak soğan pembeleşip eriyene kadar pişirin. Pembe soğana tuz ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Kıyma suyunu çekince ocağı kapatın ve dövülmüş ceviz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçli köfteyi soğumaya bırakın. Bir adet soğanı üzerini kapatacak şekilde rendeleyin, üzerine salçayı ekleyin. Tuz, bulgur, kıyma ve irmiği ekleyip azar azar su ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinize alın. Elinizi hafifçe suyla ıslatın ve mümkün olduğu kadar ince olacak şekilde işaret parmağınızla oynayın. İçine hazırladığınız ve soğuttuğunuz hamurdan birer yemek kaşığı koyun ve ellerinizi ıslatarak köftenin ağzını kapatın. Kaplamayı çatlak olmayacak şekilde düzeltin. Kızgın yağda kızartabileceğiniz gibi kaynayan tuzlu suda haşlayıp üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın