Evde kebap nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçtiğimiz haftalarda youtube kanalım için birkaç eğlenceli klip hazırladık. Şimdiye kadar hep evde yemek videoları çektik. Bu sefer seyyar kebapçı olarak bahçedeyiz 🙂 Ferah bir ortamda güzel bir deniz manzarasına karşı kendi mangalımızı yaktık ve Şef Dafran Karaaleb ile sizler için bir kebap tarifi hazırladık.

Farklı kebap çeşitleri var, bir tarife bağlı kalmaya gerek yok. Siz de tarifimizi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Biz ızgarada pişireceğimiz için metal şiş kullandık ama evde mangalda veya dökme demirde yemek yapacak olanlar marketten alabilecekleri tahta şişleri de kullanabilirler.

Birazdan sizlerle aynı gün yaptığımız közde patlıcan salatası tarifini paylaşacağım. Bekleyemem diyenler videoya buradan ulaşabilirler.

Kanalıma abone olmayı ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayın 🙂

Aşk…

Evde kebap nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    300 gr dana döş 300 gr kuzu döş 1 orta boy soğan, 1/4 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 büyük domates 1 kırmızı biber 1 yeşil veya kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça

Evde kebap nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Kebaplar için pişen kıyma ve dana etini yoğurma kabına alın. Kıymaya ince doğranmış soğan ekleyin. Kırmızı ve yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın ve bir karıştırma kabına aktarın. Yıkayıp kuruttuğunuz maydanozu ince ince doğrayın ve karıştırma kabına ekleyin. Soyduğunuz ve sıktığınız domatesleri olabildiğince küçük doğrayın ve maydanozun içine ekleyin. Karıştırma kabına domates salçasını ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Damak zevkinize göre pul biber ve tuz ekleyerek yoğurun. Bir saat buzdolabında beklettiğiniz kebap harcından mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve şişeden geçirin. Her iki tarafını da kızartıp lavaşla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın