Sütlaç nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Muğla tatilimizin en güzel yanlarından biri de taze ürünler alıp bu malzemelerle lezzetli tarifler hazırlamamız. Yumurta alacaksak köye gidiyoruz, yuvadan taze taze alıyoruz. Süt veya tereyağı alacak olsak başka bir köye gidip o dönemde sağılan sütümüzü alıp eve giderdik.

İstanbul’un güzelliği bir başka ama ben de doğayla iç içe yaşamayı ve kullanacağım malzemeleri köylerden ya da köy pazarlarından almayı seviyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda bunu daha fazla yapabileceğim bir zaman gelir 🙂

Sütlaç kelimesi aslında “süt çorbası” ndan gelmektedir. Temel tarif süt, şeker ve pirinçtir. Bir önceki tarifte pirinç unu ve nişastadan yapılan biraz daha pratik (kaynama süresini kısalttığı için) bir tarif paylaşmıştım. Sütlaç tarifini merak edenler buradan ulaşabilirler.

Bu tarifte kesinlikle süt, şeker ve pirinçten başka bir şey yok. Sütü uzun süre kaynatmak, pirinci püre haline getirmenizi ve şimdiye kadar yediğiniz en lezzetli sütlacı pişirmenizi sağlar. Yine çok uzun süre kaynadığı için yaklaşık 2,5 litreye düşüyor.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Sütlaç nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    3 litre süt 1 su bardağı pirinç 15 yemek kaşığı toz şeker

Sütlaç nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Sütü tencereye alın ve üzerine 2-3 su ile yıkadığınız pirinci ekleyin. Sütü orta ateşte kaynatın, kaynayınca altını kısın ve pirinç köpürene ve sütlaç kıvamına gelene kadar (yaklaşık 1,5 saat) kaynatın. Koyulaşmaya başlayan sütlaca şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. 10 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Kaselere paylaştırın ve arzuya göre tarçın serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın