Etli kabak dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Girit kabağı hakkında genellikle acı olduğu yönünde birçok yorum bulunmaktadır. Yıllar önce yaptığım tariflerden birinde başıma geldi ve kendime baktım. Bu tarif Zeytinyağlı Kabak Dolması tarifidir ve bu linkte bulabilirsiniz 🙂

Bu tarifin altında okuyucularımdan bazı yorumlar var. Bunlardan biri de squash seçerken açık renklerin tercih edilmesidir. Daha koyu renkler daha acı verici olabilir. İkincisi, acılığı balkabağının kabuğundan gelir ve bütün olarak soyulursa bu sorun olmaz. Daha sonra yaptığım peynirli kabak kreplerinde hiç sorun yaşamadım.

Şimdi tariflere baktım, tarihlere baktım. Bu tarifteki kabak da hayatımda yediğim en lezzetli kabaktı. Rengi diğerlerinden çok daha açıktı ama ben soymadım. Her zamanki gibi her şeyi yaptım. Bu durumdan çıkardığım sonuç, nisan ortasında çıkan kabak tatlıdır ve yaz sonuna doğru acılaşır. Yani nisan, mayıs ve haziran aylarında yaptığınız yemeklerin acı olacağını düşünmüyorum.

ay! Kabak bu kadar konuşulur mu diye sormayın 🙂 Pişip de geçince insanın iştahı mahsülde kalıyor.

Pişirip doldurduğunuz kabak çok lezzetliydi, yoğurtla aynı öğünde yedik 🙂

Vakit kaybetmeden denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kabağın büyüklüğüne göre harcınız 5 ile 8 arası dolacak.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Köfte ile doldurulmuş kabak tarifi için malzemeler

    5-6 top kabak (Girit kabağı) 200 gr orta yağlı kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salça Karışık biber domates 1 orta boy kuru nane Tuz karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 demet maydanoz

Sosu hazırlamak için:

    2 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça, biber, tuz ve kuru nane 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte ile kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı derin bir kaba alıp soğanı rondodan geçirip kıymaya ekliyoruz. Pirinci tencereye ekleyin. Rondodan geçirdiğiniz salça, karabiber, tuz, kuru nane ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağını ekleyin ve kıymayı iyice karıştırın. Kabağın üst kısımlarını kapak oluşturacak şekilde kesin. Kabak kesici yardımıyla içini çıkarın ve elinize biraz tuz alarak tuzlayın. İçini oyduğunuz balkabağı topunun üzerine birkaç delik açın. Tencereye aldığınız kabakları çok sıkıştırmadan kıymalı iç harcın içine doldurun. Kapak olarak ayırdığınız üst kısımları kapatın. Hazırladığınız sosu tencereye ekleyin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar (40-45) dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın