Merhaba sevgili arkadaşım,
Sebze çorbası genellikle sebze içerdiğinden et suyu veya sade su ile pişiriyoruz. Bu yöntem de çok lezzetli ama kullandığınız sebze suyu özellikle bu tür etsiz çorbalar için çorbaya iki kat lezzet katıyor.
Daha önce size sebzeli smoothie yapmayı anlatmıştım. Denemeyenler, temel tarifleri verdiğim Aşçılık Okulları kategorisinden veya buradaki Sebzeli Smoothie linkinden tarife ulaşabilirler.
Bu çorbayı hazırlarken evde ne kaldıysa kullandım. Buna yıkayıp buzdolabına attığım ıspanak da dahil ve çok az mantar kalmıştı. Sebze çorbasını hazırlarken elinizdeki tüm sebzeleri kullanabilirsiniz. Önemli olan, sebze çorbasını her birinin pişirme süresini göz önünde bulundurarak belirli bir sırayla pişirmektir.
Örneğin havuç ve pırasa benim kullandığım mantarlara göre daha geç pişiyor. Bu nedenle önce havuç ve pırasa kavrulur, ardından mantar eklenir. Ispanak en kolay piştiği için çorbaya en son girendir. Böylece tüm sebzeler dağılmaz ve çiğ kalır.
Baharatlı çorba hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır. Çorba için sıcak su ile kullanılan bu çeşni açmak için. Yani aniden kaynayan suya düşmenizi önlemek için vücut ısınız dengelenir ve düşürülür.
Püf noktalarıma dikkat ederseniz hem baharatlı hem de sebze çorbalarını sorunsuz yapabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Sebze çorbası tarifi malzemeleri (terbiyeli)
- 2 orta boy havuç 1 sap pırasa 1 orta boy istiridye mantarı 100 gr ıspanak 3 litre sebze suyu tuz karabiber
Baharat için:
- 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un
Sebze çorbası tarifi nasıl hazırlanır?
Çorbayı tatlandırmak için yoğurdu, yumurta sarısını ve unu derin bir kapta çırpın ve kenarda bekletin. Havuçları tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. İstiridye mantarlarını havuç büyüklüğünde doğrayın. Ispanakları da aynı şekilde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Havuç ve pırasaları ekleyip iki dakika soteleyin. Mantarları tencereye ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Sebze suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan sebze suyundan iki kaşık yoğurtlu sosa ekleyin ve çırpın. Sıcak baharatları tencereye dökün ve karıştırın. Çorbaya ıspanak, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 10 dakika daha pişirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]