Sade pandispanya nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Baharın kendini hissettirdiği güzel bir sabahla başladığımız haftaya, umarım haftamız gün ışığı ve huzurla devam eder.

Kakaolu Pandispanya daha önce defalarca denendi ve takipçilerim tarafından çok beğenildi. Tabii ki birçoğu sıradan bir pandispanyayı nasıl yapabileceğimizi sordu. Aslında yöntem aynı, kakaoyu çıkarıp yerine aynı miktarda un ekliyoruz.

Pandispanya yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını kakaolu pandispanya tarifimde yazdım ama onları da not olarak buraya bırakıyorum.

    Tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Malzemelerin taze olduğundan emin olun. Sarıyı asla yumurta akı ile karıştırmayın, bu yüzden onları kırarken dikkatli olun. Kullanacağınız kap ve blenderin temiz ve kuru olması çok önemlidir. Yumurta aklarını kaseden çıkmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları ve kuru malzemeleri eklerken yumurta aklarının kesilmemesi için alttan karıştırın. Yumurta aklarını ezmeyin. Pandispanyada un veya kakao topakları kalmamasına dikkat edin. Fırının önceden tam sıcaklığa ısıtıldığından emin olun. Pandispanyayı fırına koyduğunuzda ilk 20-25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.

Daha önce yaptığım pasta kreması tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Pastanızın üzerini kaplamak için kullanabileceğiniz çikolatalı ganaj tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Sade pandispanya nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    6 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un 1-2 damla vanilya aroması ½ paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kalıbın altını yağlamak için tereyağı

Sade pandispanya nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Toz şekerin yarısını ve vanilya aromasını yumurta sarılarına ekleyin. Toz şeker eriyene ve sarılar beyazlaşana kadar çırpın. Kalan toz şekeri ve bir tutam tuzu yumurta aklarına ekleyip kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını alttan üste doğru 3-4 kez kaşıkla çırpıp sarıları ile karıştırın. Un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyin ve 2-3 kez ekleyin. Tart kalıbının tabanına yağlı kağıt koyun ve hamurun dışarı akmaması için kenarlarını bastırın. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayıp pandispanya hamurunu kalıba dökün. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı en az 1 saat tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbın kenarına bir bıçak sokarak keki dikkatlice kalıptan ayırın. Pandispanyayı iki veya üç parçaya ayırıp pastada kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın