Merhaba sevgili arkadaşım,
Muzlu Rulo Kek, hafif ve kabarık pandispanyasıyla çok seveceğiniz bir tarif. Pandispanyanın dokusu çok hafif ve ufalanır. Aslında kırılsa da fark etmez, sonuçta üzerini kremayla kaplayıp geçersiniz.
Ben üzerine fazladan çikolata ekledim, isterseniz daha fazla ekleyemezsiniz. Krem şanti yerine kremadan biraz daha hafif ve lezzetli olduğu için içine ayırdım ve her zamanki süt kremamla çırpıp pastanın üzerini kapladım. Bu şekilde denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Muz dışında çikolata parçaları veya meyveler ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz pastacı kreması tarifimi buraya uygulayabilirsiniz üstelik ben kendi çikolatalı ganajımı anlattım.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Muzlu rulo kek tarifi malzemeleri
- 4 büyük yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un
İçinde (krem):
- 1 çay bardağı un 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 damla vanilya aroması 1 yemek kaşığı tereyağı 2 muz
yukarı:
- 3 yemek kaşığı krema Yarım kutu süt kreması (100 gram krema) 30 gram kuvertür çikolata 2 yemek kaşığı badem fileto
Muzlu rulo pasta tarifi nasıl yapılır?
Pandispanya yapmak için yumurtaları bir kaseye kırın. Pudra şekerini ekleyin ve 3-4 kat daha katı olana kadar çırpın. Ayırdığınız yumurtalara unun yarısını eleyerek ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Kalan unu da aynı şekilde ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız karışımı dökün ve kaşık yardımıyla yayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kek pişerken kreması için süt, un ve toz şekeri karıştırıp puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilya aroması ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar ekleyip çırpın ve ocaktan alın. Soğuyunca 3 yemek kaşığı ayırın. Birinci sıcaklığa ulaştıktan sonra fırından aldığınız pandispanyayı yağlı kağıt ile kaplayın. Üzerini hafif nemli bir havlu veya bezle örtüp soğumaya bırakın. Pandispanyayı açın ve içine kremanın yarısını sürün. Muzları dizin ve sarmaya başlayın. Yarısına gelince kalan kremadan koyup rulo sarın. Rulonuzun iki ucundan fazlalıkları bıçakla kesin. Ayırdığınız kremayı yarım paket süt kreması ile çırpın ve rulonun üzerine kaşıkla yayın. Eritilmiş çikolatayı kremanın üzerine dökün ve bir kaşık yerleştirin. Badem serpin, doğrayın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]