medyauzmani.com

Kakaolu pandispanya nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim harika bir pandispanya tarifim vardı. YouTube kanalımı güncellemeye başlarken bir video çekip çekilelim dedim aradan 🙂

Bu tarifin mutfağınızda kullanacağınız temel tariflerden biri olacağına eminim. İpuçlarını takip ettiğiniz sürece piyasada satılanlardan çok daha güzel bir pandispanya yapmanız mümkün. Eğer taze yani aynı gün kullanacaksanız o zaman pekmez veya süt ile ıslatmanıza gerek yoktur. Streçleyip dolaba koyarsanız aynı hafta içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim pandispanya hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına…

    Tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Malzemelerin taze olduğundan emin olun. Sarıyı asla yumurta akı ile karıştırmayın, bu yüzden onları kırarken dikkatli olun. Kullanacağınız kap ve blenderin temiz ve kuru olması çok önemlidir. Yumurta aklarını kaseden çıkmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları ve kuru malzemeleri eklerken yumurta aklarının kesilmemesi için alttan karıştırın. Yumurta aklarını ezmeyin. Pandispanyada un veya kakao topakları kalmamasına dikkat edin. Fırının önceden tam sıcaklığa ısıtıldığından emin olun. Pandispanyayı fırına koyduğunuzda ilk 20-25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.

Daha önce yaptığım pasta kreması tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Kakaolu pandispanya nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    6 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1-2 damla vanilya aroması ½ paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kalıbın altını yağlamak için 3 yemek kaşığı kakao yağı

Kakaolu pandispanya nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir miktar toz şeker ve bir tutam tuz ekleyip köpürene kadar çırpın. Kalan pudra şekerini ve vanilya aromasını yumurta sarılarına ekleyin. Toz şeker eriyene ve sarılar beyazlaşana kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını alttan üste doğru 3-4 kez kaşıkla çırpıp sarıları ile karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyerek 2-3 kez ekleyin. Tart kalıbının tabanına yağlı kağıt koyun ve hamurun dışarı akmaması için kenarlarını bastırın. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayıp pandispanya hamurunu kalıba dökün. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı en az 1 saat tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbın kenarına bir bıçak sokarak keki dikkatlice kalıptan ayırın. Pandispanyayı iki veya üç parçaya ayırıp pastada kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın