Evde hamburger nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen hafta sizlerle evde hamburger ekmeği nasıl yapılır bir video ile paylaşmıştım. Şimdi bu tarifi bitirdik ve harika bir ev yapımı hamburger köftesi hazırlıyoruz. Bu köftelerde tuz ve karabiber dışında baharat yok çünkü yaptığınız et ve yağ karışımının lezzetini tatmak istiyoruz.

Yani bu hamburger köfteleri tam anlamıyla etoburlar için diyebiliriz 🙂

Şimdi ilki kasabınızdan alışveriş yapmak olan hamburger köftesi hilelerinden bahsedelim. Eti aldıklarında (abla/ağabey) size ne yapacağınızı söyleyecekler, ben de sizin için hazırlayacağım. O halde menümdeki eti saymanızı istiyorum diyebilir ve bir kez çekilmiş kalın bir atış (4 numara diyebiliriz) olarak alabilirsiniz.

Hamburger köftesi yaparken eti taze ve kalın öğütüyoruz çünkü kıymanın daha ince kesilmesi suyun içeride kalmasını zorlaştıracaktır. Burada ekleyeceğiniz yağ çok önemli, biz hazırlarken domuz yağı kullandık ama bana çok ağır oldu derseniz domuz yağı kıyma ile de gezdirebilirsiniz. Yok derseniz kuyruk yağıyla deneyeyim sonra yağı videodaki gibi bıçakla kesip kıymaya ekleyeyim. Bu, yağın lezzetinin ete daha iyi geçmesini sağlayacaktır.

Hamburger etini aynı büyüklükte ve incelikte hazırlamak çok önemli, çok kalın olursa dışı yanar ve çiğ kalır. Çok ince olursa su kaybeder. Bu sebeple videodaki gibi orta boy bir kase veya kavanoz kapağı kullanabilirsiniz. Bu, porsiyonlara ayırmayı ve dondurucuda saklamayı kolaylaştıracaktır.

Et pişerken dilediğiniz türde ızgara veya döküm tava kullanabilirsiniz. Üzerine dökülerek pişirilen et, ızgara ile aynı tada sahip olacaktır.

Kesilen köfteleri ağzını sıkıca kapattıktan sonra dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması

Unutmayın hamburgeri yaparken altına marul koyuyoruz bunun sebebi köftenin suyunun ekmeğe geçmesini engellemek ve ekmeğin yumuşak kalması için.

Dilerseniz hamburgerinizi fırında pişirdiğiniz patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Aşk…

Evde hamburger nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

Etin kilogramı başına:

    500 gr dana kıyma 250 gr. Dana kaburga kıyması 250 gr. 50 gr kuyruk yağı ne kadar kıyma. tuz biber

Hamburger ekmeğini hazırlamak için:

Servis için:

Evde hamburger nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Yağı keskin bir bıçakla kesin. Kıymalı dana döş, antrikot ve koltuğa ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Kıymayı elinizin ucuyla yoğurun. Orta boy bir kavanoz kapağı büyüklüğünde porsiyonlayın. Önceden sıvı yağ ile hafifçe kızdırdığınız döküm tavada her iki tarafını da 1’er dakika olmak üzere toplam 4 dakika pişirin. Hamburger ekmeğinizi enine ikiye bölün. Ekmeğin üzerine marul koyun. Köfte, marul ve domates ile sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın