Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarif annemin yıllardır uyguladığım özel tariflerinden biridir. Döşte tarifi, tadı ve malzemeleri kişiden kişiye değişir ama tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Sterilizasyon yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf nokta sterilize edeceğiniz bulgurun iyi şişmesi, içindeki bulgur ve su oranı ve bekleme süresidir. İnce bulgurun net ölçüsü 1,5 su bardağına 1 su bardağıdır. Sonra kıvamları nefis olur ve üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapladığınızda kendi buharıyla 20 dakikada istediğiniz kıvama ulaşırlar.
Arzu ederseniz harcına biraz marul ve kırmızı acı pul biber ekleyebilirsiniz.
Döşün yanında patates salatamı ve elmalı patlamış bisküviyi denemenizi tavsiye ederim.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Kısır Tarifi – Kısır nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 2 su bardağı ince bulgur 3 su bardağı sıcak su 1 büyük boy kuru soğan 3 yemek kaşığı domates, biber ve salça 1 çay bardağı zeytinyağı (yarısı soğanları kavururken) 2-3 orta boy domates ½ demet maydanoz ¼ demet taze soğan soğan Nar ekşisi (İsteğe bağlı)) yarım limonun suyu 2 tuz yeşil biber
Kısır Tarifi – Kısır nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Bulguru bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyin, ağzını streç filmle kapatın ve şişene kadar (yaklaşık 20 dakika) dinlendirin. Yemeklik soğanı yemeklik doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanı ve salçayı ocaktan alıp şişen bulgura ilave edip karıştırın. Yeşil soğan, maydanoz, domates ve biberleri ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri limon suyu, kalan zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile karıştırın. İsteğe göre çeri domates ve maydanozla servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]