Baklava böreğinde fıstıklı kadayef – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram arifesi de her bayram olduğu gibi heyecan dolu 🙂 Bu bayram 1.5 kedimiz olduğu ve kedileri emanet edecek kimse olmadığı için İstanbul’a yakın yerlere kısa geziler planlıyoruz. Bugün işleri biraz daha toparlayıp en az 2-3 gün kafamı dinlendirmeye niyetliyim. bakalım 🙂

Bugün çok eski tariflerimden biri olan yufkalı kadayıf böreğinin yeni bir versiyonunu yapmaya karar verdim. Bu tatlıyı temizlikçiniz indirime soksa da rahatlıkla yapabilirsiniz.Bayram temizliği sabah 04:00’e kadar ütü yapsanız da size kalmış. Tecrübeyle sabit 🙂

Şimdi yarım gün olmasına rağmen işten yeni çıktım, erken çıksam da çocukları alışverişe götürdüm, işim bitmiş olabilir. Neyse, yılda iki tatilimiz var, kahvaltıdan sonra tatlı yiyin. Marketten alacağınız bir paket yufka baklava ve bir paket ham kadmiyum işinizi görecektir. Evde fındık varsa fındıkla, ceviz varsa cevizle yapabilirsiniz.

Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Şimdiden sevdiklerinizle geçireceğiniz sakin, neşeli ve eğlenceli bir bayram dilerim.

Bu arada tarif videonuzu en kısa zamanda ekleyeceğim.

Aşk…

Baklava yufkası tarifinde fıstıklı malzemelerle kadayef

    12 adet baklavalık baklava 250 gr taze kadıf 150 gr tereyağı yarım çay bardağı toz Antep fıstığı

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 5-6 damla limon suyu

Baklavalık böreklerde fıstıklı kadayef nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye alın. 9-10 dakika kaynatın, koyulaşınca limon suyunu ekleyin, tekrar kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını mikrodalgada veya ocakta eritin ve bir kenara koyun. Kaddafiyi derin bir kaba alın ve 5 yemek kaşığı tereyağını ekleyip elinizle ezerek karıştırın. 2 baklavayı mutfak tezgahına üst üste koyun. Tereyağını bir fırça ile yüze uygulayın. Dikdörtgen yufkanın kısa kenarına 1-2 tutam kadıf serpin ve kadıfın üzerine dövülmüş fıstık serpin. Hamurun kısa kenarını yuvarlayın ve 1 lb’lik bir rulo yapın. Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Kalan miktarda tereyağı ile fırçalayın. Bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen tatlılar 1-2 dakika dinlendirildikten sonra soğuyan şerbeti dökün. Soğuyunca tatlıların üzerine toz fıstık serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın