medyauzmani.com

Şeftali Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatilin bitmesi, okulların açılması ve yoğun trafiğin yorgunluğunu atanları neşelendirmeye haftanın ilk tarifi gelsin 🙂

Bu tarif aslında benim gibi sürekli çalışan mutfaklardan arta kalanlarla yapılabilecek pratik bir tarif. Cake trifle mi yoksa kavanozda mı desem karar veremedim, sonunda kavanozda bir trifle demek mantıklı geldi 🙂

Aslında tarifi ile büyük cam kavanozlara yerleştirilen bir kat meyve ve jöle, bir kat krema ve kek şeklinde devam eden bir tatlıdır. Arta kalan pastamı, yumuşamış şeftalileri ve daha önce bir tarif için yaptığım pastacı kremasını toplayıp yarısını buzluğa atınca ne güzel oldu 🙂

Kalan kek parçalarını ve yaptığınız herhangi bir kremayı kullanabilirsiniz.

Dilediğiniz pastayı hazır pastadan ya da pandispanyadan bile kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şeftali Trifle Malzemeler

    2 parça sert, olgun şeftali pasta kreması

Pastacı kremasını hazırlamak için:

    350 ml süt 150 ml krema 110 gr toz şeker 2 damla vanilya aroması 1 yumurta 4 yumurta sarısı 40 gr. Mısır nişastası

Şeftali tatlısı tarifi nasıl yapılır?

    Süt, krema, vanilya aroması ve şekerin yarısını ağır bir tencerede kısık ateşte ısıtın. 1 yumurta ve 4 yumurta sarısını kalan şekerle iyice çırpın. Yumurta ve şeker aktığı yerde katlanıp kore kıvamı aldığında 2-3 kez yumurtaların üzerine mısır nişastasını ilave edin. Hafifçe kaynayan sıvı karışıma çırpılmış yumurtalı karışımı sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Çabuk soğuması için büyük bir kaseye dökün ve ardından soğutun. Krema soğuyunca tekrar mikserle çırpın ve kremayı ucunda kapak olan bir sıkma torbasına koyun. Pastayı ve şeftalileri dilimler halinde kesin. Derin bir cam kaseye veya kaseye bir sıra donut yerleştirin. Üzerine kremayı sürüp şeftali dilimlerini ekleyin. Kavanoz dolana kadar bu işleme devam edin. Benim yaptığım gibi şeftali dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın