Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftaki son tarif, uzun zamandır denemek istediğim piyanolu kek oldu. Uzun zamandır denemek istiyordum ama kendimde yeterli motivasyonu bulamıyordum. Bu yüzden, bitmeyen tadilatların ve bunun gibi bir sürü ıvır zıvırın baskısı altında, telefon görüşmeleri ve e-postaların altında ezilip kendimi mutfağa atmak zorunda kaldım.
Bazı şeyleri düzene koymak kadar beni rahatlatan çok az şey var. Bu baş ağrısı üzerine blog servisimizin en büyük yazarlarından Rehan’ın Tarifler.net.tr tarifi bildiğiniz ilaç gibi geldi. Tarifinde ince değişiklikler yaptım ve bir fincan kahvenin biz kadınlar üzerindeki kafa karıştırıcı etkisini bildiğim için malzemeleri tarttım.
Bence yağsız yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri. Ayrıca yazdığım adımları takip ederseniz sorunsuz bir şekilde harika bir piyanolu pasta/piyanolu pasta yapabilirsiniz.
Görüntülü ders:
Kitchen Secrets blog hizmetinde ücretsiz bir yemek blogu açmak isterseniz buraya tıklayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Piyanolu Kek Tarifi Malzemeler
kek için:
- 3 orta boy yumurta 3 Türk kahvesi fincanı Un (126 gram) 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker (201 gram) 1 Türk kahvesi fincanı Su (68 gram) 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı soğuk süt
krema için:
- 300 ml süt 1 su bardağı Türk kahvesi unu (42 gr) 1 su bardağı Türk kahvesi toz şeker (67 gr) 1 paket vanilya 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt
Piyano pasta tarifi nasıl yapılır?
Kek için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın, un ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve suyu ekleyin, bir dakika daha çırpın ve yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökün. Hazırladığınız keki önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kuruyana kadar pişirin. (20-25 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz, kuru çıkarsa pişmiş demektir) Kek pişerken krema için bir sos tenceresine süt, un, vanilin ve toz şekeri koyun. Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun. Muhallebi soğurken pişen keki fırından alıp üzerine kürdanla delikler açın ve kekin üzerine bir bardak süt dökerek dinlendirin. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 kutu krem şantiyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Muhallebiyi çırpılmış kremaya ekleyin ve tamamen birleşene kadar çırpın. Sütü emen ve eşit şekilde yerleşen kekin üzerine hazırladığınız kremayı bir spatula yardımıyla yayın. Kekinizi en az iki saat buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine kakao serpilir ve dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]