medyauzmani.com

Leopar Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ne zamandır emirlerini sırayla parça parça yapmaya çalışıyorum? Son zamanlarda gittikçe artan kek ve kurabiye tarifleri (sanırım ramazan öncesi son ziyaretler 🙂 kısa bir süre önce hazırlanmaya başlandı.

Son zamanların en popüler kurabiyelerinden biri olan leopar kurabiyelerin yapımı çok kolay ama her güzel kurabiyede olduğu gibi el işlemesi 🙂 Aslında yapmanız gereken daha yumuşak bir hamur yoğurmak. 3 parça ve ardından 2 parça kakao ile renklendirin. Bu yüzden sade hamura, biraz kakaolu hamura ve kakaolu hamura ihtiyacımız var.

Cheetah kurabiyesinin en önemli püf noktası hamuru yumuşayınca ikiye bölmek çünkü hamuru eşit şekilde böldükten sonra hamura kakao eklemek hamurun daha katı olmasını sağlıyor. Bu durumda leopar deseni vermek için hamuru açmak zor olacaktır.

Bir diğer önemli nokta ise kurabiyeleri çok fazla pişirmeyin, 180 derece fırında 15 dakika mükemmel bir kıvamda oluyorlar bu sayede kurabiyelerin beyaz kısımları çok fazla kızarmıyor.

Aşk…

Leopar Kurabiye Tarifi Malzemeler

    1 orta boy yumurta 125 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı un (+ 1/2 su bardağı ayrı beyaz hamur için) 1 su bardağı nişasta (evde hangisi varsa) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3 yemek kaşığı kakao

Leopar Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları, oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve nişastayı bir karıştırma kabına alın. 3 su bardağı unu ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 1 büyük 2 küçük olmak üzere 3 parçaya bölün. Büyük beyaz hamura yarım bardak un ekleyin, yoğurun ve bir kenara bırakın. Ayırdığınız küçük hamurlardan birine bir yemek kaşığı kakao ekleyin ve hafif kahverengi bir hamur elde edene kadar yoğurun ve kenara alın. Diğer küçük parça olan üçüncü parçaya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip koyu kıvamlı hamuru yoğurun. Masanın üzerine serdiğiniz streç film üzerindeki koyu renkli kamuflajı alıp yarım santimlik dikdörtgen şeklinde açın. Hafif kahve hamurunu açtığınız hamur büyüklüğünde yuvarlayın ve açtığınız hamurların üzerine yerleştirin ve streç yardımıyla yuvarlayın. İki renkli hamuru yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Ayırdığınız ilk büyük beyaz hamuru yağlı veya silikonlu kağıt üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Kestiğiniz iki renkli hamurları boşluk bırakarak şeritler halinde dizin. Hamuru tekrar un merdanesi yardımıyla açın ve kurabiye kalıbı yardımıyla kesin. Dikkatlice (bir spatula yardımıyla daha kolay) yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri aktarın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler tamamen soğuyunca fırın tepsisinden çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın