Merhaba sevgili arkadaşım,
Tuzlu kurabiyeleri en az tatlı kadar severim, bazı tuzlu kurabiyeleri de tatlıdan çok 🙂 Mahlepli ve Zeytinli Kurabiye bu kategoriye giren kurabiyelerimden 🙂 Aslında bu hamuru yaptıktan sonra her türlü kurabiyeyi yapabilirsiniz. İstediğinizi ekleyerek bağlantı kurun. Ben acı sevdiğim için çok kullandım, siz biber miktarını azaltabilirsiniz.
Ayrıca kurabiyeleriniz piştikten sonra bir kısmını buzdolabı poşeti ile buzluğa koyup oda sıcaklığına gelmesini bekleyip servis edebilirsiniz.
Mahlep nedir sorusunun cevabını burada zaten vermiştim. Mahlep hakkında detaylı bilgi almak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mahlablı Zeytinli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (hamuru için 1 yumurta + 1 yumurta akı) 125 gr. Margarin (çözülmüş ve soğumaya bırakılmış) 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlab (1 tatlı kaşığı) 1 poşet kabartma tozu (10 gr) Yarısının suyu bir limon 4 su bardağı un 2 çay kaşığı 1/2 su bardağından biraz daha fazla kırmızı acı biber doğranmış zeytin
yukarı:
Mahlaplı Zeytinli Kek Tarifi nasıl yapılır?
Derin bir yoğurma kabına 1 yumurta + 1 yumurta beyazını ekleyin. Üzerine limon suyu, yoğurt, tuz, şeker, sıvı yağ ve eritilmiş margarini ekleyip elinizle karıştırın. 3 su bardağı unu karıştırma kabına azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin. Mahlep ve kabartma tozunu da ekledikten sonra son bardak unu da ekleyip yoğurun. Son olarak pul biberi ve zeytinleri ekleyip yoğurup hamurunu topluyoruz. Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu tohumları serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]