Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün çok meşguldü. İşleri halletmek ve eve gitmek bu saatlerimi aldı. Bazen son zamanlarda dışarıda yemek yemem gerekiyor. Dışarı çıkmadığım zamanlarda özellikle öğlenleri evdeki stresten dolayı o öğünü atlıyorum. Tabi bu bana kilo olarak yansımaya başladı. Bildiğiniz gibi öğün atlamak ve dengesiz beslenmek kilo vermekten daha önemli.
Son zamanlarda kendime yeni çözümler aramaya başladım. Şu sıralar az yağlı salatalar yapıyorum, özellikle yoğurtlu ve et soslu. Yanına bir iki dilim tam tahıllı ekmekle hem yediğimden keyif alıyorum hem de akşam yemeğiyle başlayan yorgunluk ve baş ağrılarının önüne geçiyorum.
Somon füme hiç tattınız mı bilmiyorum ama çok sevdiğim bir malzeme, özellikle avokado veya su teresi ile nefis tatlar almanızı sağlıyor. Ben genelde dilimleri tek parça alıp buzluğa koyuyorum. Donduklarında keskin bir bıçakla ince dilimler kesip kalanını tekrar buzluğa koyuyorum.
Belki bu lezzetli tarifi yılbaşı sofrasında deneyebilir ya da bazı sebzeleri çıkarıp meze hazırlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Füme somon salatası tarifi malzemeleri
• 100-120 gram füme somon, ince dilimler halinde kesilmiş
• Çeyrek demet dereotu
• Çeyrek demet su teresi
• 1-2 dal taze soğan
• 1 yemek kaşığı kapari
• 1 seçenek
• 2-3 çeri domates
• ½ küçük Çin turpu (dışı pembeden beyaza)
• Yarım avokado
Sosu hazırlamak için:
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı hafif mayonez
İnce kıyılmış dereotu ve kapari
• tuz
Somon füme salata tarifi nasıl yapılır?
1. Dereotu yıkayın ve bir kenara koyun. Su teresini sirke kattığınız suda bir süre bekletin, sonra çıkarıp akan suyun altında yıkayın. (Çok kum bıraktığı için en az iki kez yıkayabilirsiniz)
2. Yeşil soğanları saplarından ayırın, yıkayın ve ince ince doğrayın.
3. Su teresi, dereotu, ince kıyılmış soğan ve soğan dilimlerini bir karıştırma kabına alın.
4. Avokadonun yarısını ve turp, salatalık ve domatesin yarısını dilimleyin. Salataya ekleyin, biraz tuz ekleyin ve karıştırın (dilerseniz biraz sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz)
5. Karıştırılan tüm malzemeleri bir servis kasesine alın.
6. Somonu serpin veya yuvarlayın.
7. Sos malzemelerini iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]