Kakaolu lor tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen ay Kastamonu’dan gelen ve bir şeyler yapmaya fırsat bulamadığım için dondurucuda bekleyen lor peynirini çıkardım. Sıkıcı olduğu için birkaç samuray figürü ile 4 parçaya böldüm 🙂 Tabi bu işlemi yaparken tezgahı ve yerleri de ısıttım 🙂

Neyse ben o kadar peyniri bir kerede kullanamadığım için kalanını tekrar buzluğa attıktan sonra tatlı yapmaya başladım. Süzme peynir ve tereyağı sıkıcı olduğu için mikrodalgada oda sıcaklığına gelene kadar erittim. Bu onu sıcak ve yoğurmayı kolaylaştırdı.

Bu tatlıda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şerbetin ve tatlının sıcak olmasıdır. (biri sıcak, diğeri soğuk olmayacak) Oldukça hızlı şerbeti çekiyor ama en az bir kez ters çevirirseniz pikler de aynı hızla şerbeti alıyor.

Bu arada toplamda 80-90 tane şeker çıktı. Bu nedenle tatlıyı yarım ölçü yapabilirsiniz.

Aşk…

Kakaolu lor tatlısı tarifi için malzemeler

    250 gr lor peynir (tuzsuz) 3 yumurta (orta boy) 125 gr tereyağı (varsa tuzsuz) 50 gr pudra şekeri 200 gr un 100 gr buğday nişastası 1 paket kabartma tozu 1 paket kabartma tozu 4 yemek kaşığı kakao

Bir içki için:

    1 kilo toz şeker, 1,5 litre su, yarım limon

yukarı:

Kakaolu Lor Tatlısı Tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için tencereye şeker, su, yarım limonun suyu ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın. Un, nişasta, kabartma tozu, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştırın. Lor peynirini derin bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın. İlk yumurtayı kaseye ekleyin ve yoğurun, kasede biriktirdiğiniz kakaolu un karışımının üçte birini ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Tüm malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Yoğurduğunuz hamurun yarısını en son kapaklı krema torbasına alıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm kalınlığında açın. 2. Tepsiye aynı işlemi uygulayıp şekerleri sıkın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak şerbeti tatlı tepsilerine dökün. Şerbeti tamamen çeken tatlıların üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın