medyauzmani.com

Zerdeçal ve sebzeli basmati pirinci – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yeni yıl için hazırlıklar ve planlar küçük küçük başlıyor. Bu ay elimden geldiğince sık yılbaşı tarifleri paylaşmaya çalışacağım 🙂

Pilav yılbaşı sofralarımızın olmazsa olmazlarından biri ama sanırım bu tarifi denemediniz, lezzeti ve görüntüsü çok zengin.

Basmati bir tür aromatik pirinçtir, uzun yapısı ve pişirildiğinde neredeyse iki katı kadar uzun olması onu çok ilgi çekici kılar.

Basmati pirinci normal pilav olarak pişirilebilir veya benim yaptığım gibi garnitür olarak kullanılabilir. Özellikle zerdeçal ve köri, basmati pirinci pişirirken en çok kullanılan baharatlardan ikisidir.

Haftaya bu pilavın yanına çok yakışacak bir tavuk tarifine hazır olun 🙂

Bu haftanın teması “Yılbaşı Gecesi”, geçen haftanın kazananları için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Siz de yarışmamıza katılabilir ve birbirinden güzel hediyeleri kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

Aşk…

Zerdeçal ve sebzeli Basmati pirinci malzemeleri

    750 gr basmati pirinci (2,5 su bardağı) 10 gr zerdeçal (2 tatlı kaşığı) 200 gr mantar 200 gr havuç 100 gr bezelye 50 gr sana tereyağı aroması + 2 yemek kaşığı mantarları kızartmak için 4 su bardağı sıcak su

Zerdeçal ve sebzeli basmati pirinci nasıl yapılır?

Havuç ve bezelyeyi kaynar suda 15-20 dakika haşlayın.Haşlanmış havuçları bezelye büyüklüğünde doğrayın. İri mantarların saplarını çıkardıktan sonra yıkayın ve dilimler halinde kesin (saplarıyla birlikte küçük dilimler halinde de kesebilirsiniz.) Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ dökün, mantarları ekleyin ve kavurun. Ocaktan almadan önce bezelye ve havucu ilave edip bir iki kere iyice karıştırdıktan sonra havuç ve bezelyeyi kızartıp ocaktan alın. Tereyağının lezzetini kaseye alın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar soteleyin. Zerdeçalı bir bardak sıcak su ile karıştırıp pirince ilave edin. Kalan suyu ve tuzu damak zevkinize göre ekleyip son kez karıştırarak pirinci kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İçindeki suyu çeken pirincin altını kapatın, mayalanınca sotelenen sebzeleri ekleyin ve karıştırarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın