Uğur Böceği Pastası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftaki tarifimiz özellikle doğum günü partileri için hazırlayabileceğiniz sevimli bir uğur böceği 🙂

Butik pasta olarak da bilinen şeker hamurlu pastanın yapımı oldukça kolaydır. Pastayı pişirip pastayı yaptıktan sonra her şey hayal gücünüze kalıyor.

Ben pastacılardan fondan alıyorum. Birçok renk seçeneği var ama isterseniz beyaz macun alıp jel boyalarla istediğiniz renkleri verebilirsiniz.

Ben keki yaparken bardak kalıbını kullandım. Kubbe kalıpları yarım küre şeklindedir, bazıları buna Addisababa kalıbı diyor. Sanırım 6-7 liradan başlıyorlar, tam bilmiyorum çünkü 5-6 yıldır aynı tarzı kullanıyorum.

Ben pastanız için krem ​​şanti kullandım ama siz dilerseniz bu tarife göre pastacı kreması da yapabilirsiniz.

N11 için şanslı tariflerimin sonuncusu olan uğur böceği pastası hepimize bol şans getirsin!

Aşk…

Uğur böceği keki tarifi malzemeleri

    6 orta boy yumurta 170 gram toz şeker 100 gram un 40 gram nişasta 40 gram kakao 1 paket vanilya

Uğur böcekli kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını 3 yemek kaşığı toz şeker ile şeker eriyene kadar çırpın. Kalan şekeri yumurta aklarına ekleyin ve 3 defa yüksek devirde çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını aklarına dikkatlice ekleyin. Un, nişasta, vanilya ve kakaoyu birlikte karıştırın. Elenmiş kuru karışımı, kabaran yumurta aklarının pıhtılaşmaması için aşağıdan yukarıya doğru 3 kez spatula ile karıştırın. Karışımı kubbe kalıbına dökün. 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Pasta dolgusu için:

    1 paket krem ​​şanti 1 su bardağı süt 2 adet muz veya 1 su bardağı doğranmış çilek

Kek kaplaması için:

    Siyah, beyaz ve kırmızı şeker hamuru

Kek hazırlanışı:

Pişirdiğiniz pandispanya oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Tamamen soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarın ve 3 eşit parçaya bölün. 1 paket krem ​​şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Kullanacağınız meyveleri eşit kalınlıkta kesin. Her katına eşit miktarda krem ​​şanti ve meyve dilimleri koyarak pastayı içeriden hazırlayın. Pandispanyanın üzerini kenarlarından akan krema ile kaplayın. Bu noktada dilerseniz çikolatalı ganaj kullanabilirsiniz. Kırmızı şeker hamurunu biraz nişasta veya pudra şekeri serptiğiniz tezgahta keki kaplayacak büyüklükte açın. (Kalınlığı yarım santimden fazla olmasın) Hazırladığınız ganajı veya krem ​​şantiyi kekin üzerine spatula yardımıyla yayın. Açılan kırmızı fondanı kekin üzerine koyun ve elinizle düzelterek kekin üzerini kapatın. Yarı saydam siyah hamuru, biraz nişasta veya pudra şekeri koyduğunuz masaya yayın. Açılan hamurdan büyük bir daire ve küçük daireler kesiyoruz. Beyaz hamurdan iki parça kesin ve gözleri oluşturmak için bir kenara koyun. Kestiğiniz şeker hamurunu su veya glikoza batırdığınız kekin üzerine yapıştırarak uğur böceğini hazırlayın ve servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın