medyauzmani.com

Sobiat Roll – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi, en sevdiğim lezzet olan chai. Bildiğiniz gibi elle baklava hamuru yapmak oldukça meşakkatli bir iştir. En sevdiğim şey zor tarifleri benim gibi çalışkan insanların yapabileceği pratik tariflere dönüştürmek.

öbiyet şekeri klasik sunumunda muska şeklinde yapılmaktadır. Sadece krema ve yer fıstığı veya fındıkla hazırlayanlar var. Ev yapımı tatlılarımda ev yapımı karışımları kullanmayı sevdiğim için irmikli muhallebi yaptım.

Şekerimiz pekmezli bir şeker olduğu için şekere eklediğim şeker miktarını tuttum. Daha fazla tat vermesi için vanilya ve tereyağı ekledim.

Bu tatlıyı özel günlerde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz ceviz yerine yer fıstığı kullanabilir ve servis için yemeğe ekstra krema ekleyebilirsiniz.

Aşk…

(tarif orta boy dikdörtgen bir pireks için hazırlanır)

Dersler:

    20 yaprak baklava yufkası 3 yemek kaşığı toz şeker 100 gram irmik 250 gram tereyağı 1 adet vanilya veya 2-3 damla vanilya aroması 500 ml süt 2 su bardağı ceviz

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su

Rulo çorba tarifi nasıl yapılır?

Tencereye süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği ekleyip orta ateşte karıştırarak koyu kıvamlı muhallebi pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin (ısıtmayın, sadece eritin). Puding kabını ocaktan aldıktan sonra muhallebiyi düşük devirde çırpmaya başlayın, üzerine eritilmiş tereyağından 2 yemek kaşığı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Muhallebi ısınmaya başlayana kadar çırpın. Muhallebi hamur dağılmayacak kadar ısındığında muhallebiyi sarmaya başlayabiliriz. İlk hamur tabakasını masanın üzerine koyun. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla olacak şekilde yayın. Bu şekilde 20 kat yufkayı üst üste koyun. Pişireceğiniz tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kalınlığında dilimleyin. (Toplam 16 kare olacak) Ardından blenderdan geçirdiğiniz önce pudingi sonra cevizleri serpiştirip rulo yapın. Ruloları çok sıkı sarmayın ve tepsiye dizin. Tüm yufkalar pişince kalan tereyağını yufkaların üzerine yayın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tatlıyı fırına verirken 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı su olan şerbet malzemelerini bir sos tenceresine alıp tatlının üzerine dökün. Fırından çıkan tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz. İki saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın