Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta marketten aldığım şeftaliler inanılmaz çekiciydi. Ellerim dolu olduğu için pazardan amcam aldı. Eve geldiğimde ve onlardan birini doğramaya çalıştığımda şaşırdım, kelimenin tam anlamıyla sertti, hatta yarı çiğdü.
Buzdolabına koyunca düzelir diye düşünmüştüm ama 1 hafta geçmesine rağmen bir düzelme olmadı. Tatlı yarının yarısından komposto yapmaya karar verdim. Hem tatlıda hem de kompostoda iyi çıkıyor. Ve sert oldukları için suyu dağıtmaz veya bozmazlardı.
Tarif o kadar pratik ki, tatlandırmak için içine karanfil atıyorum. Dilerseniz çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz.
Makarna veya pilavın yanına harika gidiyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şeftali kompostosu tarifi malzemeleri
- 3 adet orta boy şeftali (sert) 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
Şeftali kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Orta boy bir tencereye su, şeker ve karanfili alın. Karıştırıyoruz, şekerin erimesine izin veriyoruz, sonra kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynarken şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kaynayan suya atıp 10-12 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]