Kadayıf Dolması – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün sizlerle ramazan ayına en çok yakıştığını düşündüğüm mutfağımızın en sevilen tatlılarından birini paylaşıyorum. Bu tarif zor gibi görünse de püf noktalarına uyarsanız dünyanın en basit ve en lezzetli tatlılarından biridir.

250 gram kadayıf size az gelebilir ama çok kalabalık bir grup için yapmayacaksanız bu miktar 14-16 arası geldiği için fazlasıyla yeterli ve 2 kişi için yeterli. İlk defa deneyecekseniz kadavra ve malzeme miktarını az tutmayın. İlk paketleme denemelerinde 1-2 can kaybı olabilir 🙂

Şimdi öncelikle alacağınız kadayıfın çok taze olmasına dikkat edin. Taze değilse sarım sırasında kırılır. Diğer bir önemli nokta ise, olabileceği kadar uzun değildi, kısa olsaydı, onu yuvarlamak neredeyse imkansız olurdu. Bu yüzden imkanınız varsa iç harcını yapacağım diyerek yufkadan satın alın.

Şerbetin bol ve serin olması önemli, eğer bu tatlıyı yapmaya kararlıysanız sabah şerbetini hazırlayıp bir tencere ile kenara alın. Böylece başlamak için zaman kaybetmezsiniz.

Kadifeyi mümkün olduğu kadar sıkı sarın ki kızarırken çok açılmasın.
Yumurtaları çıkarmak için cadıya çok fazla bastırmayın, hafifçe sıkmanız yeterlidir ve yumurta kokusu vb.

Kızartmak için derin yağ gereklidir. Çok fazla yağ israf etmemek için yağı evdeki en küçük tencereye veya tencereye koyabilirsiniz. Aynı anda kızartmak yerine 2-3 parçayı teker teker yaparsanız yağın aynı sıcaklıkta kalmasını sağlamış olursunuz.

Aşk…

Kadayıf Dolması Tarifi Malzemeler

    250 gr taze Kadayıf 1 su bardağı ceviz ( mutfak robotunda çekilmiş) 2 büyük yumurta 2 çay bardağı süt

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 3-4 damla limon suyu

Kızartma için:

    1,5-2 su bardağı sıvı yağ

Servis için:

    Ceviz veya fıstık filetosu

Kadife dolması tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri orta ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın. Bir kapta yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine sütü ekleyip karıştırın ve kenarda bekletin. Sıvıyı küçük bir tencerede ısıtın. Kadayıftan bir parça alıp elinizle düzeltin. Kenarlarına biraz ceviz koyun ve üzerine cevizleri kapatın. Başparmağınızla sıkıca bastırın ve yuvarlayın. Dolguyu yumurta sütüne batırın ve fazla yumurtadan kurtulmak için hafifçe sıkın. Dolmayı kızgın yağda çevirerek kızartın. Soğuyan şerbetin içine kızarttığımız dolmaları koyuyoruz. 4-5 dakika demlendikten sonra servis tabağına alın. 10-15 dakika dinlendirip üzerine fıstık veya ceviz serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın