Merhaba sevgili arkadaşım,
Biz genelde patlıcan kullanarak hazırladığımız için bu tarif size biraz farklı gelebilir. Ama o kadar hoş, yumuşak bir tadı var ki en sevdiğiniz patlıcanı bile geride bırakabilir. Ben patlıcanı kırmızı etin yanında çok severim ama kabak çok daha yumuşak bir tada sahip olduğu için tavukla çok yakışıyor.
Hatta en sevdiğiniz sebzelerden farklı favoriler yapabilirsiniz, patlıcan ve kabak dışında en sevilenlerden biri ıspanak mesela.
Bu tarifi hazırlarken sadık kalacağınızı düşündüğüm tek nokta mahbob’u hazırlarken koyacağımız beşamel taban. Beşamel sosu ilk kez hazırlayanlar genellikle unun topak topak olmasından şikayet ederler. Bundan daha önce aşçılık okulu bölümünde bahsetmiştim. Bu tarifte başka bir pratik yoldan bahsedeyim. Sos toplanırsa panik yapmayın. Sütü eklemeye devam ederken sosu el mikseri ile karıştırmaya başlayın. Böylece sosun pürüzsüz bir kıvama sahip olduğunu göreceksiniz.
İlk başta sulu gelebilir ama içinde peynir olduğu için siz servis edene kadar koyu bir kıvamda olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış Tavuk Kabak Tarifi Malzemeler
Kızarmış tavuk için:
- 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 kırmızı dolmalık biber 1 kapya biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışımı) 1 su bardağı sıcak su Tuz karabiber
için beğen:
- 3 adet orta boy kabak (yaklaşık 600 gr) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı taze kaşar peyniri 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber
Kabak sevdalı kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın, biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin ve bir dakika soteleyin. Tavuğu ekleyin ve iki dakika soteleyin. Salçayı tavuğa ekleyin, bir dakika kızartın ve biberi ekleyin. Biberleri 1-2 dakika daha soteledikten sonra sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Pişen tavuğun kapağını açıp orta ateşte suyu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kabakları 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alıp tatlandırın. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve bir tencereye aktarın. Tavayı kağıt havlu ile silin ve tereyağını tavaya alın. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü eklerken bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. (Topaklar varsa blenderdan geçirin). Koyu beşamel sosun içine kabakları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve kaşarlar eriyene kadar karıştırın. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. En sevdiğiniz kabağı yemekler arasında paylaşın. Tavuğu yayın, kızartın ve ateşten alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]