Portakallı Havuç Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

26-27 Şubat tarihlerinde düzenlediğimiz yarışmamızda Metehan Tek, tarifimize en yaratıcı ismi “Aşk-ı Derman Çorbası” bularak Hotpoint Çay Makinesi ve Tost Makinesi ödülünü kazandı.

Adımız kalbimde bitti. Yarışmamıza katılan herkese teşekkür ederiz.

Birlikte romantik, eğlenceli ve hareketli bir ay geçirdik. Sizler için yaptığım tariflere yaratıcı isimler bularak birbirinden güzel hediyeler kazandınız. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yarışmamızın da bir sonu vardır ama biten her şey yeni başlangıçların da başlangıcıdır 🙂

Önümüzdeki günler sizler için hazırlayacağım birbirinden lezzetli tarifler ve farklı aktivitelerle dolu 🙂

En yeni tariflerim için yarışmaya katılmayı unutmayın, takipte kalın!

Aşk…

Havuç ve Portakal Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    350-400 gr havuç 1 orta boy soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı ince kıyılmış taze zencefil 4 su bardağı tavuk suyu veya 2 su bardağı su 3 uzun dilim portakal kabuğu (kibrit çöpü büyüklüğünde) Tuz

Portakallı havuç çorbası tarifi nasıl yapılır?

Hotpoint çok işlevli el blenderinin doğrama kabında yemeklik olarak soğanları doğrayın. Parçalama diskini karıştırıcıya takarak soyulmuş havuçları doğrayın. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları ve havuçları ekleyin ve karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Pişerken 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Suyu, tavuk veya sebze suyunu, zencefili ve portakal kabuğunu ekleyin. 20 dakika, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Portakal kabuğunu tencereden çıkarın. El blenderi ile püre haline getirin. Gerekirse daha fazla tuz ekleyin. İstenirse yeşil soğan ve ince portakal kabuğu ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın