Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünlerde sizi ihmal ettiğimi düşünebilirsiniz ama öyle düşünmeyin 🙂 Hepsi bir sonraki güzel tarifler için 🙂 Cuma gününden beri aralıksız çalışıyorum. Pişirme aşaması bittiğinde çekim başlar. Cuma sabahı sevgili Nisha Arbek ile başlayan çekimler yaklaşık 13 saat sürdü. Hafta sonu okul derken, o hafta başında bitirmem gereken projelere odaklanmam gerekiyordu.
Bu akşam sizi daha fazla merakta bırakmamak ve kafamı dağıtmak için bilgisayarın başına oturdum. Uzun zamandır tarifini yapmak istediğim bir kurabiyem vardı. Bu kurabiyeyi daha önce yaptığım elmas kurabiyelerden uyarlayarak okulda yapılacak sınav için geliştirdim. Sonuçta sınav sonunda çok iyi bir puan aldım, çok iyi bir not aldım 🙂
Kurabiyenin ağız sulandıran dokusu ve beklenmedik hafif sarımsak aroması çok etkileyici. Hamur hazırlanıp rulo haline getirildikten sonra streç filme sıkıca sarıp buzlukta 1 aya kadar saklayabilirsiniz. Bu sayede aniden gelen misafirlerinize hızlıca lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biberiye ve Parmesan Kurabiye Tarifi için Malzemeler
- 115 gr tereyağı (soğuk) 160 gr un 15 gr ince rendelenmiş Parmesan peyniri 2 dal taze biberiye 1 diş sarımsak 10 gr toz şeker 5 gr tuz 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Biberiye Parmesan Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Soğuk tereyağını küp küp doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş Parmesan, ince kıyılmış biberiye yaprakları, tuz, limon kabuğu rendesi ve 1 diş sarımsak tozu ekleyin. Karışımı parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Tereyağı biraz yumuşamaya başlayınca unun üçte birini bir karıştırma kabına ekleyin. Hamur topaklanmaya başlayacaktır. (Burada önemli olan tereyağının fazla erimemesi ve yağın dışarı çıkmamasıdır.) Tüm unu parmak uçlarınızla yoğurarak ekleyin. Topaklanan hamurları mutfak tezgahına alın ve elinizle bastırarak top haline getirin. Masada topladığınız hamurları iki elinizle yuvarlayın ve uzun rulolar yapın. (Eni “1 lira” olacak.) Bisküvi rulosunu ikiye bölüp buzdolabına sığacak bir tepsiye dizin ve üzerini streç filmle kapatın. (Hemen hazırlamak isterseniz 30 dakika buzlukta, bir gün sonra hazırlamak isterseniz 12 saat buzdolabında dinlendirin.) Hamuru 1-1,5 cm kalınlığında kesip yerleştirin. yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 cm aralıklarla. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (Pişirme kısmı fırından fırına değişir. O yüzden fırından çıkarmadan önce bir kurabiyenin ortasına parmağınızla bastırın ve dağılıp dağılmadığına bakın. Biraz yumuşaksa fırından çıkarabilirsiniz. ) Kurabiyeleri oda sıcaklığında ağzı kapalı bir kapta ağzı kapalı olarak yaklaşık bir hafta saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]