Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayının bereketi sofralarımıza bir kez daha döndü. Pide kokusu sokakları sardı. Bu yıl havalar daha sıcak ve önceki yıllara göre oruç süresi daha uzun. İnsanlar sıcak havalarda ilk başta canı bir şey istemese de günün ilerleyen saatlerinde yağlı yemekler ve tatlılar hayal eder.
Sıcaktan dolayı insanlar farkında olmadan çok ama çok susarlar. Bu nedenle kahvaltı sofrasında mutlaka çorba içilmelidir. Çorba, sindirimi kolaylaştırır ve iştahı bir nebze azaltarak fazla yemeyi önler.
Pazılı soğuk çorba bu sıcakta ilaç gibi oluyor 🙂 Ben her zamanki gibi koyu ve bol sevdiğim için ocaktan aldıktan sonra suyu eklemedim ama siz damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
Önümüzdeki günlerde elimden geldiğince çok çorba tarifi yapmaya çalışacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Soğuk pazı çorbası tarifi için malzemeler
- 25 pazı yaprağı (saplarıyla birlikte) 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak tuz 2 lt su
Servis için:
- kırmızı toz biber yağı
Soğuk pazı çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kırılan buğdayı tencereye alıyoruz. Üzerine 2 litre su ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu yoğurda ekleyin ve iyice karıştırın. Pazıyı bol suda yıkayıp saplarıyla birlikte ince ince kıyın. Kaynayan buğdayın içine atıp 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışıma sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Çorbayı sıcak veya soğuk olarak yağ ve pul biberi çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]