Haftanın ilk gününden herkese günaydın!
Bu hafta ne olduysa tüm rutinim yine değişti, gece geç yatıp sabah 5:30-6:00 gibi uyandım. İyi ki sağlıklıyım ve uykum var 🙂 Umarım yoğun günleri bu şekilde atlatırım ve bir an önce nefes almaya başlayabilirim.
Hala geleneksel Tarifler.net.tr Barbekü partisi için bir yer arıyoruz. Maalesef bizim gibi bir kalabalığa ve muğlai seven bir topluluğa ev sahipliği yapacak geniş (merkezi) bir yer bulamıyoruz. Bugün yine bir görüşmem var, umarım uzak da olsa rahatlatıcı bir yer olur ve bu belirsizlikten kurtuluruz. önerilerinizi bekliyorum…
Tatlımıza gelince, haftaya tatlı bir başlangıç yapmak isteyenler için tarifim muhallebi pekmez, çok emek gerektirmeyen ama harika bir lezzet barı.
Bildiğiniz gibi, komşu yönetim kurulu null döndürmez. Akşam yemeğinden sonra, bir gün önce gelen bulaşıkları geri göndermek için basit bir şey yapmaya karar verdim. Ama baktım ki evde süt, pekmez ve bir iki ufak malzeme dışında pek bir şey yokmuş. Bunun içine koyup tadına bakıp şekerini ayarlayınca ortaya çok hafif ve lezzetli bir tatlı çıktı. Tatlıyı hem o akşamki ev konuğum hem de komşularım çok beğendi.
Ben keçiboynuzu pekmezinin yanık tadını sevdiğim için kullandım. Evde pekmeziniz varsa damak tadınıza göre boyutunu ayarlayarak tatlıda kullanabilirsiniz.
Tatlınızı kahve fincanlarında veya çikolata kaşıklarıyla servis edebilirsiniz. Çikolata kaşığı nerede bulunur diyenlere güzel bir haberim var 🙂 Tuzlukbiberlik.com’dan sipariş verip evde kendi kaşığınızı yapabilirsiniz.
Çikolata kaşık kalıplarına buradan ulaşabilirsiniz.
Lezzetli ve ilginç bir hafta geçirin!
Aşk…
İçerik Tablosu
Pekmezli muhallebi tarifi için malzemeler
- 6 su bardağı süt 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
Pekmezli muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Süt ve keçiboynuzu pekmezini bir tencereye alın. Üzerine nişasta ve pudra şekerini ekleyin. Nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırın ve tencereyi ocağa alın. Orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi koyulaşınca katı yağı ekleyin veya tereyağını bir dakika daha karıştırarak pişirin. Muhallebiyi kalıplara paylaştırıp çikolata parçaları ve dilerseniz üzerlerine gezdirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]