medyauzmani.com

Tereyağlı fırında bütün tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Herkese kocaman selamlar!

Biliyorum iki gün ayrıydık ama bu şekilde bir çok şeyi hallettim 🙂

Öncelikle 5. Geleneksel Tarifler.net.tr Barbekü’nün tarihi belli oldu 🙂 15 Haziran 2013 Cumartesi! Daha önce haberi olmayanlar buradan önceki partilerimizi inceleyebilirsiniz.

Canlı bir ortamda sizlerle yeniden buluşacağız. Öyle planlar yaptım ki inanamayacaksın. Umarım bunları birer birer uygulayabiliriz.

Sonra angarya sayılabilecek işlere daldım ve biraz boşluk bulunca bu kadar yoğun zamanlarda bile akşam yemeğinizi ziyafete çevirebilecek pratik bir tavuk tarifi yapmaya karar verdim.

Tarifimiz fırın poşeti kullanarak yapacağınız tereyağlı, limonlu ve taze baharatlı bütün tavuk. Adı uzun ama çok pratik. O kadar lezzetli ki ertesi gün suyunu ayırıp tavuklu pilav ya da et artıkları ile çorba yapabilirsiniz.

Ben genelde biberiye ve kekik kullanmayı severim ama siz damak zevkinize göre adaçayı da ekleyebilirsiniz.

İşe hafiften dönüyorum ve sizi iki gün “bu akşam ne pişirsem” endişesinden kurtarıyorum.

Not: Havuç ve havuç salatası tavuğun yanına çok yakışıyor 🙂

Aşk….

Fırında Tereyağlı Tavuk Tarifi Malzemeler

    1 orta boy tavuk (yaklaşık 1 kg) ½ limon 3 yemek kaşığı tereyağı 2-3 sap biberiye 4-5 sap taze kekik çekilmiş karabiber 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 defne yaprağı 1 fırın poşeti

Fırında bütün tereyağlı tavuk tarifi nasıl yapılır?

Tavuğu yıkayın ve kurutun. Limonu yıkayın ve 2 çay kaşığı kabuğunu rendeleyin. Tereyağını, taze baharatları, tuzu, karabiberi ve 2 tatlı kaşığı limon kabuğunu elinizle güzelce karıştırın. Sarımsak ve soğanı soyun ve 2 parçaya bölün. Hazırladığınız baharatlı tereyağından parmak ucunuzla biraz alın. Önce tavuğun sırt derisini elinizle gevşetin ve deri ile et arasına (deriyi yırtmadan alabildiğine kadar) tereyağı sürün. Göğüs ve kalçalar için de aynısını yapın. Kalan tereyağını tavuğun üst derisine sürün. İkiye ayırdığınız soğan ve sarımsağı yarım limonla birlikte tavuğun içine koyuyoruz. Hazırladığınız yemeği fırın poşetine koyun, tencerenin ağzını kapatın ve bıçak yardımıyla 1-2 delik açın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 65-70 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda fırın poşetini çıkarıp fırın ızgarasını açın ve 5-10 dakika daha pişirin. Kızarmış tavuğu sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın